Plameny u Drkolnova se hasičům podařilo uhasit rychle, ale v Dubně už bylo krátce před 16. hodinou práce daleko víc. Profesionální hasiči z Příbrami, Dobříše a šest jednotek dobrovolných hasičů nejen likvidovali plameny ve stodole, ale navíc zachraňovali 28 býků. 

V 16.30 hodin už byl vyhlášen II. poplachový stupeň. "Z objektu byla vyndána láhev s propan butanem. Zvířata byla agresivní, postupně je hasiči vyvedli a uvázali v bezpečné vzdálenosti – v 16.50 hodin už byla všechna zvířata v pořádku evakuována," informovala mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Seno bylo uskladněné na půdě, v 17.40 hodin měli hasiči požár pod kontrolou a mohli tak ukončit II. poplachový stupeň.

"Seno vyvozili ven a hasili. Při zásahu se lehce zranil jeden příslušník hasičského záchranného sboru," uvedla Kostková.

Krátce před půlnocí podle mluvčí stav budovy překontroloval statik a prohlásil, že stavbu oheň neporušil. Hodinu po půlnoci hasiči dostali seno ven z objektu a až do rána objekt hlídali. V 7.15 hodin byl požár zlikvidován.

"Předběžně odhadnutá škoda činí1,5 milionu, hasičům se podařilo uchránit majetek za 700.000 Kč, příčina vzniku požáru je v šetření," dodala Kostková.