Festival totiž odstartoval akcí Chef´s Table, kdy své umění předvedlo pět šéfkuchařů. Ti si v kuchyni vzájemně pomáhali a poté se s přítomnými dělili své zážitky z vaření, vyprávělo se ale i o tom, jak který šéfkuchař prošel kuchařskou životní cestu. První večer trval více než pět hodin a byl často provázen potleskem všech přítomných.

Kuchařské umění v prvním večeru předvedli Jan Kvasnička z pořádající restaurace AvantGarde, Miroslav Kalina z Kalina Cuisine a vins (porotce televizní soutěže MasterChef), Radek David z La Verandy a Babiččiny zahrady, David Šašek z restaurace Coda a Karolina Kocincová z The Mark.

Na stolech se tak objevil jehněčí jazyk, grilované mušle Sv. Jakuba, mořský vlk, jelení hřbet a také čokoládový spange, který připravila šéfcukrářka Karolina Kocincová.

Skvělý zahajovací večer

„Start se nám vydařil. Nyní zbývá „už jen" dalších jedenadvacet dnů. Věřím však, že budou ve stejném stylu jako byl zahajovací Chef´s Table a že návštěvníci budou spokojeni tak, jako ti, kteří se zúčastnili zahajovacího večeru," uvedl Karel Šimůnek, generální manažer restaurace AvantGarde a hlavní organizátor festival.

Festival pokračuje takřka každý den, kromě zmíněných čtvrtečních šéfkuchařských Chef´s Table jsou na programu duely šéfkuchařů (Chef´s Duel), ale i degustace vín, škola vaření mušlí i workshopy.

K vrcholům festivalu bude bezesporu patřit Michelin Star Menu, kdy své umění představí špičkový belgický šéfkuchař Filip Clayes a také Master Chef Menu, kdy budou vařit všichni tři porotci televizní soutěže MasterChef – Miroslav Kalina, Marek Raditsch a Marek Fichtner.

Více informací o festivalu naleznete ZDE.

Čtěte také: Šéfkuchař Marek Raditsch: Vaření s chutí a láskou se na talíři pozná