Krajská hospodářská komora Střední Čechy připravila ve spolupráci se Středočeským krajem tuto akci pro děti a studenty pod názvem Poznáváme firmy ve středních Čechách. Jedná se o soutěž, jejímž hlavním smyslem je přivést děti do středočeských firem a přiblížit jim práci ve firmách v jejich okolí.

Do soutěže se zapojilo více jak 20 středočeských firem, které jsou ochotny ukázat své provozy dětem a jejich rodičům nebo prarodičům během prázdnin a dále žákům základních a středních škol v podzimních měsících školního roku 2016 - 2017.

Jde většinou o výrobní firmy, které chtějí přilákat do svých provozů mladé lidi a motivovat žáky a studenty ke studiu potřebných oborů a také pobavit je.

Hrací karta

Soutěž se koná od 15. června do 30. listopadu. Zapojit se do ní děti mohou na webové stránce www.khkstrednicechy.cz. Tam je připravena brožura, ze které si stáhnou a vystřihnou hrací kartu. Ty jsou také k dispozici v jednotlivých firmách.

V brožuře najdou informace, kdo se může akce zúčastnit, pravidla soutěže, kam je třeba zaslat potvrzené hrací karty a najdou tam také přehled všech firem s krátkým medailonkem, podmínkami a termíny exkurze.

Platné karty postupují do slosování a budou vylosovány tři hlavní ceny pro nejpilnější sběratele a tři takzvané ceny útěchy. Vítěz získá například iPad, tablet, fotoaparát a dárkové předměty od firem.

Čtěte také: Firmy zoufale volají: Nemáme 
lidi, pusťte do Česka cizince