Obsahem kurzu je cesta kávy z plantáže až po šálek kávy. Účastníci se dozvědí spoustu zajímavostí z oblasti botaniky, výrobního procesu, obchodu s kávou, pražení a balení a také správné přípravy včetně práce s mlékem.

Na středu je připravena degustace vína v Grand Crue v Kaiserštejnském paláci - Rodina Pinot a v podání sommeliéra Jakuba Přibyla.

Závěr festivalu, ve čtvrtek, obstará vyhledávaný Chef table, tedy takzvané kulaté stoly, kde svoje umění prezentuje pětice šéfkuchařů. „Každý připraví a představí své menu a u jednotlivých stolů pak o něm s návštěvníky debatuje," uvedl ředitel festivalu Karel Šimůnek z pořádajícího restaurantu AvantGarde.

Do AvantGarde přijdou vařit Miroslav Kalina, Lukáš Želichovský, Marek Šáda, Enrico Neie a Lucie Průšová.

Čtěte také: Zimní gastrofestival Chef Time Fest přivítá v Praze špičkové šéfkuchaře