VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Jak chutná Vůně jara v restauracích? Zkuste to zjistit…

Praha /FOTOGALERIE/ – Třetí ročník festivalu Vůně jara ze seriálu Festivalů chutí odstartoval v deseti českých restauracích 18. Března. Festival potrvá do 14. dubna. O gastronomické jarní zážitky se postarají netradiční pokrmy, jejichž nedílnou součást tvoří sezónní suroviny.

26.3.2013 1 AKTUALIZOVÁNO 27.3.2013
SDÍLEJ:

Tobiko - nudle s krevetamiFoto: archiv Intensity

V rámci festivalu budou přihlášené restaurace zákazníkům servírovat speciální tříchodové menu špičkových šéfkuchařů. V hlavní roli budou pokrmy evokující svěžest a atmosféru nadcházejících jarních dní, za 290 Kč.

„Každá restaurace si volí své vlastní menu, vybrané speciality by však neměly být součástí běžné nabídky. Důraz je kladen na rozmanitost chutí a výběr čerstvých sezónních surovin," uvedl Pavel Suchánek z Alakarte.cz, která Festival chutí organizuje.

„Mám rád čerstvou a lehkou kuchyni, proto u nás v rámci festivalu Vůně jara a během velikonočních svátků najdete například krém z čerstvého špenátu a mladých kopřiv s parmazánovými krutony," říká Jan Bušina, šéfkuchař pražského GreenYacht Hotel & Restaurant, a doplňuje: „Jako hlavní chod budete moci ochutnat kukuřičné kuřátko pečené s jarní nádivkou, čerstvými bylinkami, glazovanou karotkou a bramborami Grenaille."

Také ostatní zúčastněné restaurace se opírají při přípravě svých pokrmů o tradiční velikonoční recepty a o recepty z typicky jarních surovin. Například jarní nádivku s kopřivami podávanou s dipem z červené řepy nabídne jako předkrm restaurace Ambroisie. Jako hlavní chod je v menu krůtí prsíčko pečené s glazurou z javorového sirupu a drceného pepře servírované s jarním bramborovým salátem a jako dezert domácí jablečný koláč s cukrovou krustou a vanilkovou zmrzlinou.
Na své si přijdou i milovníci exotické kuchyně. Pražský Sushi Point v Dejvicích servíruje japonskou polévku Misoshiru s řasami wakame, jarní cibulkou a tofu jako hlavní chod California roll plněné avokádem, lososem, okurkou a japonskou majonézou, obalené ve třech druzích kaviáru a v bílém sezamu.

Zúčastnit se festivalu lze pouze přes rezervaci na webových stránkách www.vunejara.cz Vyhlédněte si restauraci a její festivalové tříchodové menu a zarezervujte si ho.

Zúčastněné restaurace:

Ambroisie (Praha)
Bibita Nuova (Praha)
Costa Praga (Praha)
Felicita (Brandýs nad Labem)
Grand Restaurant St. Tropéz (Praha)
GreenYacht Hotel & Restaurant (Praha)
Chateau St. Havel (Praha)
Mon Rouge Pif (Praha)
Restaurant Galerie (Praha)
Restaurace Rybárna (Pardubice)
Secret of Raw (Praha)
Sushi Point Dejvice (Praha)

Tobiko (Praha)

Autor: Jiří Macek

26.3.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

Fotbalisté Dobříše vybojovali v Roudném všechny body

Mistrovství v ručním česání chmele u Kutílků
2

Na ruční česání přijela posila z Moravy

OBRAZEM: O víkendu Dobříš patřila psím sportům

Dobříš - Již 12. ročník Mezinárodního kynologického festivalu CACIT se uskutečnil o víkendu v Dobříši. Jde o jednu z největších sportovně kynologických akcí ve střední Evropě. Soutěžilo se až do nedělního odpoledne v pěti kynologických disciplínách.

V příbramském letním kině si prvně zahráli The Tap Tap

Příbram /FOTOGALERIE/ – Šest hodin dobré zábavy a hudby si mohli diváci užívat v sobotu odpoledne a večer v Letním kině Příbram na společném koncertu Jaroslava Uhlíře a skupin The Tap Tap a Keks.

Na Karlštejn se vrátila kopie císařské koruny

Karlštejn /FOTOGALERIE/ – I o víkendu mířili návštěvníci na hrad Karlštejn, kde je od začátku srpna kopie císařské koruny, která je vystavena spolu s českou Svatováclavskou korunou až do 14. října v Klenotnici hradu na konci I. prohlídkové trasy.

Příbramská policie dopadla sprejery

Příbram – Dva mladíci ve věku 20 a 21 let si posilněni alkoholem a dost možná i jinými návykovými látkami krátili dlouhou chvíli ničením cizího majetku. V Příbrami v ulici Boženy Němcové pobíhali se se sprejem a poničili s ním zaparkovaná auta a popelnice. Jedno z aut bylo podle policie dokonce jednoho z vandalů. Někdo na ně zavolal policii.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení