Češi se stále častěji nechtějí vzdávat žádného z aspektů svých každodenních životů ani na dovolené. To vede k vyšším prodejům powerbank pro dobíjení mobilních telefonů a zařízení pro vzdálené monitorování domácnosti.

Plně nabité mobilní zařízení začíná být nutností pro stále více Čechů. Ukazují to rostoucí prodeje powerbank od společností jako Patriot, Sandberg a ADATA, které se řadí mezi nejoblíbenější zařízení pro napájení spotřební elektroniky.

Mezi nejoblíbenější spotřební elektroniku léta 2016 patří také HD Wi-Fi kamery ARLO od společnosti Netgear (umožňující na dovolené vzdáleně monitorovat a chránit domácnost) a řešení pro virtuální realitu od společnosti Modecom.

Ilustrační foto.Zdroj: ABC Data„Rostoucí prodeje těchto produktů souvisejí s potřebou trvalého připojení spotřebitelů. Powerbanky tak patří mezi nejzajímavější produkty tohoto léta, protože nám jako spotřebitelům zajišťují, že naše smartphony, tablety, digitální fotoaparáty a spousta dalších zařízení budou vždy připraveny k použití. Jsme svědky dvacetiprocentního meziročního nárůstu prodejů v této kategorii produktů," řekl Pavel Kocián, oblastní ředitel společnosti ABC Data Czech Republic/Slovakia.

„Zároveň se Češi začínají zajímat o řešení pro vzdálené monitorování svých domácností, která jim umožňují předcházet vloupání, zatímco jsou na dovolené," dodal Pavel Kocián.

Další zajímavé a oblíbené produkty tohoto léta jsou podle analýz společnosti ABC Data Czech/Slovakia například přenosné elektrické grily pro venkovní grilování s rodinou či přáteli, cenově dostupné smartphony Lark Stratus nebo vysílačky Motorola TLKR T50.

Ilustrační foto.Zdroj: ABC Data

Čtěte také: Plánovat dovolenou přes internet? Pro Čechy naprosto běžné