„Výluka skončila v úterý v 17 hodin. Důvodem byly práce na trati, a to oprava trakčního vedení, revize kolejí v mezistaničním úseku dlouhém asi sedm kilometrů a také výměna vadných pražců,“ informoval Berounský deník tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Illiaš.

Ilustrační foto.
Zákon o kouření ničí hospody i vztahy lidí


Omezení provozu začalo již 20. dubna, od té doby byla většina osobních vlaků v úseku nahrazena autobusy, které jezdily podle výlukového jízdního řádu.
„Nevíme o žádných stížnostech cestujících ani komplikacích s náhradní dopravou. Jde samozřejmě o snížení komfortu, které u cestujících pochopitelně nikdy nevyvolává žádné pozitivní ohlasy. Znamená to pro ně delší cestu a rovněž přestupy. Je to daň za to, že se pracuje na opravách,“ uvedl za České dráhy jejich mluvčí Petr Šťáhlavský.


Dopravní omezení na železnici se dotklo tisíce lidí. A jelikož výluka zasáhla i část turistické sezony, vedení Českých drah se rozhodlo zařadit o víkendových dnech mimořádné vlaky pro cyklisty. „Při začátku cyklistické sezony jsme dopravu posílili. Cyklisté se s koly do autobusů nevejdou,“ dodal Petr Šťáhlavský.
Zatímco v červenci se žádné další omezení na železnici nepředpokládá, na druhý měsíc letních prázdnin se musejí připravit na komplikace cestující v úseku ze Zdic do Hořovic. Od srpna do listopadu dojde na trati na opravu závad v základech náspu.

Ilustrační foto.
Policie se zaměřila na začátku prázdnin na řidiče