Ten utrpěl mnohačetná poranění, s nimiž byl vrtulníkem transportován do nemocnice v Praze. Jeho stav je pořád velmi vážný.

„Potřebovali bychom, aby se nám ozval vysoký muž štíhlé postavy, s baseballovou čepicí na hlavě, který v době nehody venčil poblíž velkého psa a celou událost mohl vidět. Jeho svědectví může být pro vyšetřování velmi důležité. Obrátit se může na jakoukoli služebnu policie nebo na tísňovou linku 158," řekl kriminalista, který na případu dělá.

Policie pracuje s několika vyšetřovacími verzemi, jež ale nechce blíže specifikovat. Událost je stále posuzována jako ublížení na zdraví z nedbalosti. Nikdo, a to ani řidič automobilu, který muže přejel, nebyl zatím obviněn. To se může změnit na základě rozpracovaných znaleckých posudků z dopravy a zdraví.

Šaptný psychický stav řidiče

Šofér je údajně ze všeho ve špatném psychickém stavu, neboť navíc člověka, jehož přejel, osobně znal. „Velmi důležité také bude, co nám řekne poraněný muž. Toho jsme zatím vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nemohli vyslechnout," uvedl kriminalista.

Kladenský deník kontaktovala i rodina přejetého muže, které se zdá nepravděpodobné, že by sám před automobil úmyslně nebo neúmyslně spadl. Až další vyšetřování policistů ukáže, zde se jedná o zatím nijak nepotvrzenou spekulaci.

Čtěte také: V neděli ráno skočil muž v Kladně pod kola superbu