„Ke krádeži zlatých šperků v provozovně zlatnictví došlo mezi půl jednou a jednou hodinou odpolední. Do prodejny nejprve vstoupily dvě ženy, které po prodavačce požadovaly, aby jim ukázala dětské náušnice. O vystavené zboží předstíraly velký zájem. Následně za nimi do prodejny vešli dva muži, kteří opět požadovali ukázat zboží," uvedla kladenská policejní mluvčí Michaela Nováková.

„Po prodejně se pohybovali všichni nekontrolovatelně, ženy několikrát telefonovaly a provozovnu opustily. Nakonec zůstal v obchodě pouze jeden muž, který si vybral náušnice, které zaplatil a z provozovny odešel. Poté prodavačka zjistila, že jí po odsunutí vnitřního skla u výlohy bylo odcizeno plato s řetízky, čímž společnosti vznikla škoda přibližně sto tisíc korun," doplnila.

Jelikož je provozovna monitorována kamerovým systémem, záběry z něj majitel předložil policistům jako důkaz. Na nich jsou dobře rozpoznatelné osoby, ale i mechanismus, jakým šperky odcizily.

Popis pachatelů

„Žádáme proto veřejnost o spolupráci při pátrání po těchto pachatelích. Jakékoliv informace o skupině, která je zachycena na záběrech, přivítají policisté Obvodního oddělení Kladno osobně na adrese náměstí Edvarda Beneše nebo na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158," konstatovala mluvčí.

„K popisu pachatelů můžeme uvést, že se jedná o dvě ženy ve věku asi třiceti let. Jedna štíhlejší, vysoká asi 160 centimetrů. Na sobě měla bílé triko s nápisy a na pravé ruce tetování. Vlasy měla černé, dlouhé a stažené do culíku. Dále měla lesklou černou kabelku s kulatým znakem uprostřed," řekla Michaela Nováková.

„Druhá žena byla silnější, vysoká také asi 160 centimetrů, měla dlouhé černé vlasy stažené do culíku. Na sobě měla šedé triko s nápisy. Muži byli ve věku také asi třiceti let, oba byli štíhlé postavy a vysocí asi 170 centimetrů. Jeden z nich měl jizvy na obličeji, nejspíše po akné," dodala policejní mluvčí.

Čtěte také: Policisté v Nymburce až výstřelem zastavili zloděje kradoucího součásti televizí