Na start, který byl na Romanově u Mšena, se v desetiminutových intervalech postavilo devatenáct mužských a šest ženských družstev o pěti členech. Potvrdil to kriminalista a šéf mělnické pořádkové jednotky Josef Dobsa, který soutěž se svými třemi kolegy organizuje.

„Každoročně se závodu účastní víc a víc týmů. Letos nám volali i ze stálé pořádkové jednotky z Ostravy, že o našem závodu slyšeli a chtěli by si ho vyzkoušet. Tak přijeli," připomněl hlavní organizátor akce a dodal, že na trať vedle policistů vyrazil také tým mělnických profesionálních hasičů, tým podnikových hasičů mladoboleslavské Škodovky a poprvé se přidali i mělničtí strážníci.

Z deseti na osmnáct

Zatímco v prvních ročnících Testu odolnosti na závodníky čekalo zhruba deset disciplín, letos jich bylo už osmnáct. A rozhodně nebyly snadné. Na pětičlenné týmy na trati čekalo například šplhání po trámcích zavěšených na ocelovém laně, ručkování po žebříku přes potok, závodníci tahali dvousetkilovou kládu po schodech pod Kokořínem nebo plavali v bývalém koupališti v Kokořínském Dolu.

Na závodní trať už poněkolikáté vyrazil i mělnický policista Václav Koláčný, jehož tým loni zvítězil. Nejhorší podle něj byly právě lezecké disciplíny.

V akci mluvčí i náměstek

„Začátek pro mě byl docela náročný, protože jsem krátce předtím byl na jiných závodech. Na lezeckých stanovištích jsem zklamal, už jsem to rukama prostě neutáhl. Potom už jsem se ale chytil a šlo to. Jako tým jsme to podle mě zvládli dobře," zhodnotil svůj výkon i výkon celého týmu po doběhnutí do cíle mělnický policista.

Do závodu se letos přihlásili i středočeští policejní mluvčí Jakub Vinčálek a Pavel Truxa, s nimiž se na start postavil i náměstek ředitele krajského ředitelství pro vnější službu Jan Ptáček.

Výsledky Testu odolnosti 2016Týmy mužů: 1. SPJ Praha, 2. HZS Mělník, 3. SKPV Mělník
Týmy žen: 1. Policie Příbram, 2. Policie Mělník, 3. Policie Kladno

Čtěte také: U Lužné vybuchl sklad trhavin. Naštěstí se jednalo o cvičení hasičů a policistů