VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Polívková smršť. Jinak tu akci nelze nazvat

Praha /FOTOGALERIE/ - Pět dnů. Dva tisíce prodaných porcí. Tržba 110 tisíc korun. Výtěžek zhruba 80 tisíc korun. To jsou statistická čísla pětidenní charitativní akce Polívková smršť, která se uskutečnila od pondělí do pátku na pěší zóně před metrem Anděl. Výtěžek z prodeje „polívek" je podle pořadatelů minimálně 40 korun z každé.

12.10.2015
SDÍLEJ:

Polévka za 55 korun. Na pěší zóně u metra Anděl v Praze se uskutečnila akce Polívková smršť, která podporuje lidi, kteří prodělali cévní mozkovou příhodu.Foto: DENÍK/Jiří Macek

Za prodejem „polívek" za 55 korun stojí obecně prospěšná společnost Ergo aktiv. Ta provozuje centrum moderní rehabilitace pro osoby s poškozením mozku, většinou po cévních mozkových příhodách.

„Polívku" navařili ve svých domovských restauracích známí pražští šéfkuchaři. Každý den kolem dvou set litrů. „Polívku" pak dovezli do stánku na Andělu, kde se přihřívaly a prodávaly. „Polívky" vařili a prodávali Roman Paulus z Hotelu Radisson Blu Alcron, Jan Wiesner z Hotelu Marriot, Ondřej Mrva ze Secret of Raw, Patrik Šándor z Umami Sushi a Miloš Rozkošný z restaurace Mezzo v hotelu Panorama.

Milovníci polévek a ti, kteří chtěli podpořit činnost Ergo aktivu, mohli ochutnat dýňový krém, cizrnovou polévku, francouzskou pórkovou polévku, Tom Yum s kokosovým mlékem a mexickou fazolačku.

Zajímavé 'polívky'

„Nejvíc na odbyt šel hned v pondělí dýňový krém od Romana Pauluse a pak byl velký zájem o Tom Yum od Patrika Šándora. „Polívky" se vyjma jednoho dne prodaly všechny, chodily všechny generace, i hodně starších lidí, kteří rádi podpořili dobrou věc a ochutnali zajímavé „polívky". Moc hezké bylo, když si babičky přinesly své nádoby, do kterých jsme jim „polívku" naservírovali," uvedla Vesna Petržílková z Ergo aktivu.

Podle prodejců, kterými byli zaměstnanci Ergo aktivu, dobrovolníci i klienti společnosti, si lidé pochvalovali „polívky" a to buď že ochutnali něco, co dosud nejedli – především čtvrteční Tom Yum - anebo že ochutnali „polívky" od známých kuchařů – zejména od Romana Pauluse.

Prodej „polívek" nekončí. „Už tento týden pokračuje jako Foodtruck Polívková smršti u pražských bussines center, kde a kdo je k nahlédnutí na www.polivkovasmrst.cz. Vařit budou Roman Dolejš z La Gare, Ondřej Slanina z Chateau St. Havel, Filip Vobořil z Žofín garden a Matteo Di Carli z Casa De Carli," dodala Vesna Petržílková.

Čtěte také: Tahle 'polívka' zahřeje dvakrát. Na těle i na duši

Autor: Jiří Macek

12.10.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Červený Hrádek u Sedlčan

Benefiční festival pomůže dětem s ichtyózou

Konvent plný loutek a dětí.
3

Březnický konvent opět ožije loutkami a hudbou

Hospoda Cup vyhrál tým CJ Izolace

Bohutín - Turnaj s velkou tradicí, to je Hospoda cup v Bohutíně. Turnaje hraného od roku 1998 se letos zhostil tým EventPeople a uvedl jej do nového kabátu. 

AKTUALIZOVÁNO

Máte vážně nemocné příbuzné? Dostanete až tři měsíce placeného volna

Lidé dostanou možnost čerpat až tříměsíční placené ošetřovatelské volno na péči o vážně nemocné příbuzné. Senát dnes schválil vládní novelu o nemocenském pojištění, která volno uzákoní. 

Pěstujeme olivy

I u nás se dají vypěstovat olivovníky. Můžete je mít i doma, vždyť naprosto nejlepší pro naše podmínky je jejich pěstování v květináčích. A tak se jich nebojte a pojďme společně na to.

Kamýk byl při povodni nejvíce postiženou obcí

Příbramsko /FOTOGALERIE/ - Solenice a Kamýk byly před 15 roky při katastrofální povodni nejpostiženější obcí regionu. Když se povodňová vlna hnala Vltavskou kaskádou, zatopila Solenice pod hrází Vodního díla Orlík a pod vodou se vzápětí ocitl i Kamýk nad Vltavou. Zaplaveno bylo 60 objektů, z toho 37 rodinných domů.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení