Za prodejem „polívek" za 55 korun stojí obecně prospěšná společnost Ergo aktiv. Ta provozuje centrum moderní rehabilitace pro osoby s poškozením mozku, většinou po cévních mozkových příhodách.

„Polívku" navařili ve svých domovských restauracích známí pražští šéfkuchaři. Každý den kolem dvou set litrů. „Polívku" pak dovezli do stánku na Andělu, kde se přihřívaly a prodávaly. „Polívky" vařili a prodávali Roman Paulus z Hotelu Radisson Blu Alcron, Jan Wiesner z Hotelu Marriot, Ondřej Mrva ze Secret of Raw, Patrik Šándor z Umami Sushi a Miloš Rozkošný z restaurace Mezzo v hotelu Panorama.

Milovníci polévek a ti, kteří chtěli podpořit činnost Ergo aktivu, mohli ochutnat dýňový krém, cizrnovou polévku, francouzskou pórkovou polévku, Tom Yum s kokosovým mlékem a mexickou fazolačku.

Zajímavé 'polívky'

„Nejvíc na odbyt šel hned v pondělí dýňový krém od Romana Pauluse a pak byl velký zájem o Tom Yum od Patrika Šándora. „Polívky" se vyjma jednoho dne prodaly všechny, chodily všechny generace, i hodně starších lidí, kteří rádi podpořili dobrou věc a ochutnali zajímavé „polívky". Moc hezké bylo, když si babičky přinesly své nádoby, do kterých jsme jim „polívku" naservírovali," uvedla Vesna Petržílková z Ergo aktivu.

Podle prodejců, kterými byli zaměstnanci Ergo aktivu, dobrovolníci i klienti společnosti, si lidé pochvalovali „polívky" a to buď že ochutnali něco, co dosud nejedli – především čtvrteční Tom Yum - anebo že ochutnali „polívky" od známých kuchařů – zejména od Romana Pauluse.

Prodej „polívek" nekončí. „Už tento týden pokračuje jako Foodtruck Polívková smršti u pražských bussines center, kde a kdo je k nahlédnutí na www.polivkovasmrst.cz. Vařit budou Roman Dolejš z La Gare, Ondřej Slanina z Chateau St. Havel, Filip Vobořil z Žofín garden a Matteo Di Carli z Casa De Carli," dodala Vesna Petržílková.

Čtěte také: Tahle 'polívka' zahřeje dvakrát. Na těle i na duši