Daniel Havlík z developerské firmy DOB-Invest okomentoval výsledek tak, že úspěch vždy potěší. „Běžně se soutěží nezúčastňujeme. Tentokrát jsme se dohodli s architekty, že se přihlásíme. Na vlastní areál to žádný dopad nemá, je to příjemné ocenění, že se povedlo,“ řekl.

Podle jeho slov je pak výhodou, když developer přímo sídlí v místě, kde staví, kde má vazby. „Náš případ je ten, že stavíme v místě, kde jsem pátá generace rodiny Havlíků, máme k tomu vztah, chceme vybudovat něco hezkého,“ řekl. Podle jeho slov by developeři, kteří staví hodně objektů, neměly zapomínat na jednu věc. „Je dobře, když jsou v areálech obchody a služby, nejen bydlení,“ podotkl.

Slavnostního vyhlášení a předávání cen se účastnili zástupci jednotlivých vypisovatelů a řada dalších významných osobností z veřejného, i soukromého sektoru, odborných institucí, stavebních společností, investorů a také architektů a inženýrů.

Ilustrační foto
Pár podle statistik žije jen v polovině bytů v kraji

Vedle samotných budov dostala ocenění také architektka Alena Šrámková, která získala cenu hejtmanky Středočeského kraje osobnosti architektury/stavitelství za přínos Středočeskému kraji 2019.

Vypisovatelem soutěže je Středočeský kraj, spolu s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství, která tradičně tuto soutěž i organizuje, Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českým svazem stavebních inženýrů, Krajskou hospodářskou komorou Střední Čechy, Obcí architektů a Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR.

Prestižní soutěž je vypsaná pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové.

Všechny oceněné i přihlášené stavby najdete ZDE.

Ilustrační foto.
Soutěž středočeských kapel vrcholí v klubu i na krajském webu