VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V hlavní roli opět chřest, je tu gurmánský festival

Praha /SOUTĚŽ/ - V plném proudu je pátý ročník gurmánského festivalu Chřestfest. Menu od dvanácti špičkových českých šéfkuchařů mohou zájemci ochutnat až do 10. května. Do festivalu je zapojeno dvanáct pražských a brněnských restaurací. V nich nabízejí tříchodové menu za jednotnou cenu 359 korun a vždy musí být ve všech pokrmech klíčovou ingrediencí chřest.

4.5.2015
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Attila Racek

Festival pořádá Restu.cz, rezervovat místo ve vybrané restauraci lze pouze přes webové festivalové webové stránky www.chrestfest.cz ve vybrané restauraci rovnou rezervovat místo.

„Chřest neboli asparágus anebo také lidově „špargle" se dostává k žezlu vždy na dva měsíce na jaře. V té době ho mohou lidé nejen sklízet, ale také ochutnávat v rámci chřestových menu po celé republice. Český chřest z Hostína na Mělnicku se vyváží i do zahraničí. Rádi propagujeme kvalitní české produkty, proto letos už popáté pořádáme Chřestfest," uvedl Pavel Suchánek z Restu.cz.

Kombinace chřestu

V nabídce festivalových jídel jsou polévky, saláty i rizota. Šéfkuchaři ale chystají i kombinace chřestu a grilovaných krevet, jehněčího i telecího masa. Například Tomáš Stehlík z pražské restaurace Porto bude připravovat telecí frikasé s chřestem a křupavými bramborovými rösti. „Chtěl jsem pomocí chřestu propojit českou tradici a švýcarskou klasiku. V našem chřestovém menu se obě kuchyně potkávají," podotkl Tomáš Stehlík.

Do festivalu jsou zapojeny pražské restaurace: La Bottega Tusarova, Modrý zub, Costa Praga, Bibita Nuova, Porto, Crystal Bar & Restaurant, Blue Wagon, Restaurace Altány Kampa, Ambroisie a La Terrassa. V Brně lze zajít na chřestové menu do restaurací Palazzo Restaurant a Boulevard Restaurant.

Vyhrajte návštěvu restaurace

Čtenáři Deníku mohou zkusit své štěstí v naší soutěži: Odpovězte správně na níže položenou otázku, odešlete ji prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288, a pokud budete v pořadí třetí, sedmý a desátý, pak získáte dvakrát dva vouchery do jedné z festivalových restaurací.

Soutěžní otázka:
Kolik druhů chřestu je známo?

a/ 25 až 100
b/ 110 až 150
c/ 170 až 300
d/ 350 až 400

Autor: Jiří Macek

4.5.2015 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Sníh na Monínci. Srpnová teplota byla spíš na plavky, ale „Sněhurky“ si rády zapózovaly u hromad umělého sněhu.
3

OBRAZEM: Sníh v srpnu na Příbramsku? Nic nemožného!

Ilustrační foto

KrimiMix: Příbramák vyhrožoval ženě podpálením domu

Marie Krejčová oslavila 101. narozeniny

Dobříš - První narozeniny v druhém století svého života oslavila v neděli klientka Domova seniorů Dobříš paní Marie Krejčová. K velkému životnímu jubileu přijela oslavenkyni popřát Jaroslava Němcová, radní pro oblast sociálních věcí. Ke gratulantům se připojila ředitelka domova Marie Doležalová, personál s klienty a v neposlední řadě rodina oslavenkyně. 

Hledáme redaktora/ku zpravodajství pro Příbramský deník

Příbram  - Zajímáte se o regionální dění? Baví vás psát, fotit či natáčet krátká videa? Přidejte se k nám! 

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Nominujte Deník.cz do ankety českého internetu Křišťálová Lupa 2017! Díky vám bude mít Váš regionální Deník šanci dostat se do finálního hlasování v kategorii "Zpravodajství".

Na farmu v Žežicích přijede 42. příbramský huntík Zdeňka Hejkrlíka

Příbram /FOTOGALERIE/ - Rok se s rokem sešel a opět k posluchačům pohodové hudby přijíždí Příbramský huntík plný muziky. Jako několik posledních let se i letos festiválek uskuteční na K-Farmě v Žežicích, a to 2. září od 13 hodin.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení