Festival pořádá Restu.cz, rezervovat místo ve vybrané restauraci lze pouze přes webové festivalové webové stránky www.chrestfest.cz ve vybrané restauraci rovnou rezervovat místo.

„Chřest neboli asparágus anebo také lidově „špargle" se dostává k žezlu vždy na dva měsíce na jaře. V té době ho mohou lidé nejen sklízet, ale také ochutnávat v rámci chřestových menu po celé republice. Český chřest z Hostína na Mělnicku se vyváží i do zahraničí. Rádi propagujeme kvalitní české produkty, proto letos už popáté pořádáme Chřestfest," uvedl Pavel Suchánek z Restu.cz.

Kombinace chřestu

V nabídce festivalových jídel jsou polévky, saláty i rizota. Šéfkuchaři ale chystají i kombinace chřestu a grilovaných krevet, jehněčího i telecího masa. Například Tomáš Stehlík z pražské restaurace Porto bude připravovat telecí frikasé s chřestem a křupavými bramborovými rösti. „Chtěl jsem pomocí chřestu propojit českou tradici a švýcarskou klasiku. V našem chřestovém menu se obě kuchyně potkávají," podotkl Tomáš Stehlík.

Do festivalu jsou zapojeny pražské restaurace: La Bottega Tusarova, Modrý zub, Costa Praga, Bibita Nuova, Porto, Crystal Bar & Restaurant, Blue Wagon, Restaurace Altány Kampa, Ambroisie a La Terrassa. V Brně lze zajít na chřestové menu do restaurací Palazzo Restaurant a Boulevard Restaurant.

Vyhrajte návštěvu restaurace

Čtenáři Deníku mohou zkusit své štěstí v naší soutěži: Odpovězte správně na níže položenou otázku, odešlete ji prostřednictvím SMS na telefonní číslo 606 635 288, a pokud budete v pořadí třetí, sedmý a desátý, pak získáte dvakrát dva vouchery do jedné z festivalových restaurací.

Soutěžní otázka:
Kolik druhů chřestu je známo?

a/ 25 až 100
b/ 110 až 150
c/ 170 až 300
d/ 350 až 400