VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zmrzlina je fenomén pro všechny generace

Region - Lákavé lahodné sladké pokušení v podobě zmrzliny má tisíce podob. Výběr je v současnosti veliký a cena za jediný kopeček není zanedbatelná. I proto se zákazníci nespokojí s ledasčím, jako tomu bývávalo a žádají vysokou kvalitu.

17.5.2017 AKTUALIZOVÁNO 17.5.2017
SDÍLEJ:

Zmrzlina. Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

Díky rostoucí konkurenci si lidé mohou vybrat z mnoha druhů. Někdo dává přednost klasické jahodové a vanilkové, jiný touží po něčem onačejším. Pro Čechy byla vždy neopakovatelná zmrzlina na Jadranu stejně jako v sousední Itálii, k jejich kvalitě se však i tuzemská v současnosti mnohdy přibližuje.

Kladno

Vyhlášenou zmrzlinu si díky tomu mohou lidé z Kladenska zakoupit v řadě míst. Oblíbenou mají například v Cukrářství Pudilovi v Kladně i Slaném, v Italské cukrárně na Londě ve Slaném či na náměstí nebo v nedaleké Kačici, kam se před časem přestěhoval uznávaný zmrzlinář z Tuchlovic se svojí značkou 2AD.

Rakovník

Nejen chuť ale i zdraví rozhodují. Bezlepkovou kopečkovou zmrzlinu prodávají například v Rakovníku ve Světě čaje, kávy a oříšků v domě u Ludvíka Cédla. Denně i 100 porcí.

„Odebíráme zmrzlinu od firmy Ňam Ňam z Velké Dobré na Kladensku, kde ji vyrábějí z přírodních ingrediencí. Nejoblíbenější je u našich zákazníků určitě příchuť královský nugát," řekla Dagmar Janoušková, majitelka provozovny. Vyrobit vlastní speciální pivní příchuť se rozhodli v Divadelní restauraci v Rakovníku. „Chtěli jsme se odlišit od konkurence a taky nabídnout něco jiného. Při posvícenském víkendu jsme ji museli dvakrát přidělávat," uvedla obsluha restaurace.

Beroun

Na Berounsku se těší velké oblibě Hýskovská zmrzlina. Pochutnáte si na ní v Hýskově, Králově Dvoře, na městské hoře v Berouně, v restauracích v Karlštejně či Svinařích. „Dříve byla v kurzu vanilková, ale od té doby, co vyrábíme domácí ovocnou zmrzlinu, je to padesát na padesát," říká majitel a výrobce Hýskovské zmrzliny Jan Blahovec. Jejich novinkou je citrusová zmrzlina Calamansi.

Výtečnou zmrzlinu mají v Berouně také u Horní brány.

Příbram

Ve speciálním obchodě se zmrzlinou La favorita v Příbrami je největším hitem pistáciová zmrzlina. Na její výrobu si nechávají vozit pistácie až ze Sicílie. „Kromě dalších příchutí si lidé chválí zmrzlinu s portským vínem a děti nejvíce vítají posypání lentilkami.

Pro všechny zmrzlináře platí stejné. Jak vyjde sluníčko, mají plno.

Autor: Kateřina Husárová

17.5.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Starosta Zálezlic Jiří Čížek.
61

Starosta Zálezlic: S velkou vodou se nedá bojovat, hrozbu musíte přijmout

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc.
AUTOMIX.CZ
20

Vybíráme ojeté SUV do 300 tisíc. Jaké koupit? A jakým se radši vyhnout?

FOTO, ANKETA: Hlasujte o miminko týdne

Příbram - V lidském životě je řada krásných chvil. Tou nejkrásnější a nejšťastnější je jistě narození zdravého miminka. A stojí za to zaznamenat.

Okresní fotbal na Příbramsku ožívá pohárem

Příbramsko - O víkendu 19. a 20. srpna vstupuje do nového ročníku okresní fotbalová sezona na Příbramsku. První soutěžní zápasy budou tradičně odehrány v úvodním kole poháru.  

Povodeň 2002: V Sedlčanech se škody vyšplhaly na desítky milionů

Sedlčany - Vzpomínky na události před patnácti lety pro Sedlčanské nejsou vůbec příjemné. Povodeň v roce 2002 zaplavila část města. V tom roce byly tenisové kurty těsně před dokončením a před předáním. Naráz se ocitly úplně pod vodou. Na povodeň doplatila celá údolní niva od zahradnictví v Nádražní ulici, které bylo úplně vyplavené. Stejně tak tristní pohled byl na areál chovatelů, objekt stavební firmy, na uhelné sklady. Zatopený byl Kovošrot, u něhož se utrhla a odplavala lávka přes Mastník.   

Předzahrádky restaurací jsou terčem kritiky

Příbram /FOTOGALERIE/ -  Třetí měsíc platí zákaz kouření v prostorách restaurací. Zapálit si cigaretu u piva či po jídle je možné jen venku. Předzahrádky snad nikdy nebyly tak obsazené jako letos.  

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení