„Mezitím vyšel z domu mladík, který začal policistům vulgárně nadávat, poté kopal do dveří služebního automobilu a nakonec házel kameny. Přitom zasáhl jednoho z policistů, a zlomil mu nos. Muž také poničil na několika místech vozidlo a způsobil na něm škodu za 20 tisíc korun. Následně si ještě vybíjel zlost na dopravní značce, do níž boxoval a pak utekl," popsala událost policejní mluvčí Monika Schindlová. Policisté se vydali útočníka hledat a za chvíli ho našli a zadrželi asi 300 metrů od domu v korytě potoka. Muž byl neustále agresivní, a proto musel být spoután.

Ilustrační foto.
Zemřel dlouholetý ředitel příbramské rally Antonín Berger

Při šetření se ukázalo, že muž přišel k domu, ve kterém bylo několik mladých lidí, a dožadoval se vstupu. Uživatel obydlí ho však kvůli jeho značné opilosti odmítl pustit dovnitř. „Mladík na to reagoval rozbitím vstupních dveří a poté začal napadat přítomné. Ti před ním raději utekli, a protože byla zamčená branka na pozemek, přelézali plot. U zadrženého muže byla při lékařském vyšetření zjištěna přítomnost jednoho promile alkoholu v krvi a také měl pozitivní test na marihuanu a amfetamin. Obviněn byl z trestného činu násilí proti úřední osobě, porušování domovní svobody a poškození cizí věci," dodala policejní mluvčí.

Dívka nemá řidičák, přesto řídila a byla navíc opilá

Kňovičky – Policisté projížděli v noci přes obec Kňovičky a všimli si jedoucího automobilu, z jehož pravého okénka se vykláněla do půlky těla nějaká osoba. Hlídka auto zastavila a zjistila, že ho řídí mladistvá dívka. „Vůz jí svěřila její kamarádka, která za jízdy vylézala z okénka. Navíc se ukázalo, že dívka, která řídila, nevlastní řidičák. V jejím dechu přístroj naměřil 0,8 promile alkoholu," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Ilustrační foto
Kam s dětmi v létě? To je velký problém

Zraněnou cyklistku vrtulník transportoval do nemocnice

Láz – Mezi obcemi Nepomuk a Láz jela na kole devětadvacetiletá žena. Nezvládla však řízení, vjela na krajnici a spadla do příkopu. Policisté u ní při dechové zkoušce zjistili, že je pod vlivem alkoholu. Na displeji přístroje se objevila hodnota 1,14 promile. S těžkým zraněním ženu transportoval vrtulník do nemocnice.