Zloděj navrtával nádrže a kradl pohonné hmoty

Příbramsko – Čtyřicetiletý muž je podezřelý nejméně ze sedmi případů krádeže benzínu. U sedmi zaparkovaných aut navrtal otvory do palivových nádrží a odcizil celkem 140 litrů benzínu. „Většinou se zaměřil na vozidla stojící v lokalitě Bukovanské zátoky a v jednom případě v Březnici. Celkem způsobil škodu za 70 tisíc korun. Muž se k činům doznal a za to mu hrozí až tři roky vězení,“ uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Ilustrační foto.
S půjčováním kol obec sekla kvůli vandalům

Agresor je obviněn z osmi trestných činů

Příbram – Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže z Příbramska pro osm trestných činů. Je podezřelý z týrání osoby, ohrožování výchovy dítěte, vydírání, křivé obvinění, nebezpečné pronásledování a vyhrožování, výtržnictví a další. Muži hrozí až osm let vězení. Podle policie nejméně deseti let týral svou družku. Mlátil ji, nadával a ponižoval. Bylo mu jedno, že u toho často bylo nezletilé dítě. 

Po ukončení partnerského vztahu vytrvale vyhledával blízkost poškozené, házel do oken jejího bydliště kameny a vyhrožoval jí újmou na zdraví. Poškozená se ho velmi bála, nakonec odmítala vycházet ven.

Parkovací dům. Ilustrační foto.
O peníze na parkovací dům město zažádá v září

V posledních dvou měsících ji i přes uložený zákaz styku opakovaně kontaktoval a vyhrožoval jí. Dokonce neváhal na ženu podat trestní oznámení ohledně pohlavního zneužívání, jeho cílem bylo způsobit odebrání dítěte z její péče a nechat ji trestně stíhat. Násilník už skončil ve vazební věznici.