„Na dvě zaměstnankyně namířil pistoli a požadoval po nich vydání peněz. Pohrozil jim navíc výbuchem granátu. Odnesl si odtud nakonec několik desítek tisíc korun. Z místa pak odjel autem," připomněla příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že následnou precizní prací kriminalistů z Příbrami byl pachatel nejen natipován, ale navíc se podařilo najít souvislosti s dalšími dvěma loupežemi, které provedl během října a listopadu na poště v Praze 4 a v Černošicích.

„V prvním případě přišel muž na pobočku po zavírací době také s pistolí v ruce, ale nakonec odtud odešel s prázdnou. V druhém případě vyčkal odchodu posledního zákazníka, vytáhl zbraň a vyhrožoval pracovnicím nejen střelbou, ale také odjištěním granátu. Sebral několik desítek tisíc korun a utekl.

říbramští policisté začali spolu s kriminalisty z Prahy venkov – západ usilovně pracovat na dopadení pachatele," popsala další loupeže policejní mluvčí.
Lupiče pak policisté těsně před dalším přepadením dopadli. To bylo 12. listopadu dopoledne, kdy si muž nejdříve přijel do Úval u Prahy obhlídnout tamní poštu a odpoledne se vrátil s úmyslem loupit.

„To už ale nestihl. Při vystupování z auta jej zadržela zásahová jednotka. V jeho autě byla maketa pistole, granátu a kukla," doplnila Monika Schindlová s tím, že ještě téhož dne byl muž obviněn ze zločinu loupeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Nyní mu hrozí až deset let vězení.