„V obou případech při silniční kontrole muž ale nepředložil žádný průkaz totožnosti a při lustraci v databázích policistům uvedl jinou totožnost. Použil totiž identifikační údaje svého vizuálně podobného bratra, se kterým se již řadu let nestýká," popsala policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že muž tak zamlčel svou pravou totožnost, protože se chtěl vyhnout trestnímu stíhání za porušení zákazu řízení.

Také čtěte: Možnost parkování bez karty v Dobříši se krátí na dvě hodiny

Jenže to netušil, že jeho bratr má zákaz řízení také. Ale až při soudním řízení se ukázalo, že je stíhán nepravý člověk, tedy bratr obviněného a že byly zneužity jeho osobní údaje.

Muž se navíc bude podle policistky Schindlové zpovídat i z přečinu podílnictví. Převedl na sebe motocykl v hodnotě 40 tisíc korun, ačkoli si byl vědom, že pochází z trestné činnosti.

Nepřehlédněte: Radary v Dobříši chtějí lidé také v dalších lokalitách

„Dopravní prostředek převzal v podzemních garážích v Praze za mnohem nižší cenu, navíc bez dokladů, registrační značky a s rozlomenou spínací skříňkou. Poté motocykl uschoval v garáži v jedné obci na Příbramsku. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody v délce až čtyř roků," dodala policejní mluvčí.