„Muž také kriminalisty poznal a začal okamžitě ujíždět. Policisté ho při pronásledování opakovaně vyzývali k zastavení vozidla. Řidič však rozhodně neměl v úmyslu zastavit a při zběsilé jízdě, kdy nerespektoval žádné dopravní značky či předpisy, dokonce opakovaně projel jednosměrnou ulicí v protisměru a ohrožoval tím jiné automobily," popsala policejní mluvčí Monika Schindlová s tím, že muž pak z města vyjel směrem na obec Rybníky.

Policejní auto dokonce dokonce zkoušel vytlačit ze silnice. „Protože ohrožoval život a zdraví osob, byly použity donucovací prostředky – hrozba namířenou střelnou zbraní a následně i varovný výstřel, na což pronásledovaný muž vůbec nereagoval. Poté sjel na polní cestu k chatové osadě a ve chvíli, kdy při otáčení zpomalil, mu policisté prostřelili pneumatiku. Ani prázdné kolo mu ale nezabránilo ujíždět dál. Nedostal se však daleko, před obcí Rybníky sjel na louku, kde v plné rychlosti vjel do potoka a narazil do jeho dna. Pak se ještě snažil schovat pod vodou, to se mu ale nepodařilo a kriminalisté použili hmaty a chvaty k jeho zadržení. Při této havárii pachatel utrpěl poranění a byl převezen do nemocnice," dodala policejní mluvčí.

Policisté u něho našli téměř pět gramů bílé krystalické látky a muž má navíc platný zákaz řízení a byl od vlivem pervitinu. Sdělili mu obvinění z trestného činu násilí proti úřední osobě, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což může dostat tři až šest let vězení.

V souvislosti s touto událostí pátrá policie po řidičce vozidla značky Saxo či Peugeot 206 (207) stříbrné barvy, kterou při ujíždění pachatel ohrozil u odbočky na obec Rybníky kolem šesté hodiny večer. Informace je možné podat na bezplatnou linku 158 nebo na mobilní telefon 724 151 634.