Většinu zlodějin zvládli sami, v jednom případě asistoval i devětadvacetiletý kumpán, když vykrádali kanceláře. „Kromě počítačů, tiskáren, telefonů a podobných věcí zcizili i 198 tisíc korun v hotovosti. Kradli v Příbrami, v jednom případě v Dobříši. Za trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," řekla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Povedená part šla i po kovech. Z jedné novostavby totiž ukradli kabely, které tam odstříhali a naložili na kolečko, které pocházelo z jiné stavby. Z kostela na Březových Horách ukradli měděné okapové svody a měděnou střešní krytinu. Další měď sebrali na budově realitní kanceláře. Navštívili i bazar, tam se jim hodily hodiny, sošky, bižuterie, nářadí a další věci. Dvakrát navštívili i jeden koloniál, tam sebrali cigarety, alkohol a jídlo.

Jejich řádění prostě neznalo hranic a třikrát byl dokonce jeden z nich v prodejně mysliveckých potřeb – hodil se mu dalekohled a různé oblečení. „Nepohrdli ani zmrzlinou ve stánku nebo slunečníkem u restaurace. Vykradli také kynologický klub a tři domy. Brali nářadí, elektromotory, jízdní kola, prostě vše, co našli," dodala policistka Monika Schindlová.

Kriminalisté obvinili z krádeže i sedmatřicetiletého muže. Ten se 8. listopadu pokusil vloupat do trafiky v Příbrami. Demontoval lištu u okna, ale dovnitř se mu nakonec dostat nepodařilo, protože byl na místě zadržen hlídkou policie. Snažil se ještě policistům utéct, ale to se mu také naštěstí nepovedlo.