Pohřešovaný sedmnáctiletý Tomáš Bělka se 25. dubna v 17 hodin nevrátil z povolené vycházky v Hostinném. Téhož dne po něm policie vyhlásila celostátní pátrání.

"Jedná se o útěkáře a může se dopouštět trestné činnosti. Bylo zjištěno, že se pohybuje po Příbrami a okolí. Je silný diabetik a nemá u sebe inzulín, který má užívat 5x denně. Podle konzultace s lékařem dojde během několika dní ke zvýšení hladiny cukru, což může vést k tomu, že upadne do bezvědomí. Rovněž může dojít k dehydrataci organismu.
Bylo zjištěno, že by se měl pohybovat po Příbrami. Naposledy měl být dne 29. dubna v Příbrami VII u své matky v její nepřítomnosti. Má od bytu klíče," uvedla policejní mluvčí Lenka Pavlová.

Pohřešovaný Tomáš Bělka.

POHŘEŠOVANÝ TOMÁŠ BĚLKA, Foto: Policie ČR

Popis osoby: stáří odpovídá věku, štíhlá postava, výška 180 cm, krátké blond vlasy, vzadu je může mít delší, modré oči, světlé obočí.

Popis oblečení: v době útěku na sobě měl bílou bundu, šedé kalhoty, šedou čepici s kšiltem, jelikož tajně chodí do bydliště matky v Příbrami, takže popis oblečení pravděpodobně neodpovídá.

Policie ČR žádá občany, aby veškeré informace k pohřešovanému sdělovali přímo na Policii ČR, Krajské ředitelství Královéhradeckého kraje - Územní odbor Trutnov, tel. 974 539 101, případně na linku 158.