V nočních hodinách přišel dotyčný z hospody domů a začal nejdříve slovně urážet svou družku, následně rozbil vybavení bytu a poté i vchodové dveře do druhého bytu, kde se před ním žena schovala.

„Pak neváhal vzít čtyři kuchyňské nože a začal na všechny křičet, že je pozabíjí. Celkem šest osob se před agresorem muselo uzamknout v jednom z pokojů a dokonce z nábytku vytvořit barikádu,“ sdělila příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová.

Po příjezdu hlídky odmítal i přes výzvy uklidnit, dokonce popadl odlomenou část vstupních dveří a zaútočil i na příslušníky policie. „Těm se nakonec podařilo muže zpacifikovat a spoutat. Jednoho z policistů při svém řádění poranil,“ uvedla mluvčí.

Provedená dechová zkouška u muže ukázala téměř dvě promile alkoholu. „Nyní se dotyčný nachází ve vazební věznici, zpovídat se bude z trestného činu nebezpečné vyhrožování, násilí proti úřední osobě, z porušování domovní svobody a z poškození cizí věci,“ doplnila Monika Schindlová s tím, že za uvedené činy mu hrozí šest měsíců až šest let pobytu za mřížemi.

Ilustrační foto.
Čtyři řidiči usedli za volant pod vlivem alkoholu
Ilustrační foto
Spící ženu málem zabil plyn z hadice v ložnici