„Po příjezdu policistů, vzhledem ke zvyšování agresivity obou mladíků a neuposlechnutí zákonných výzev, muselo být proti nim použito mírných donucovacích prostředků a oba byli nakonec zajištěni a umístěni do policejní cely,“ uvedl k případu vedoucí obvodního oddělní Příbram Michal Volf. Druhý den ráno si mladší z nich vyslechl sdělení podezření z poškození cizí věci. Za to mu v případě odsouzení hrozí až jeden rok vězení.

Ilustrační foto
Rady do zahrady: něco pro zdraví



O pár dní později zase zabodoval strážník městské policie při dalším zásahu, kdy zastavil na úprku nenapravitelného zloděje. Šestadvacetiletý muž byl zadržen strážníkem poté, co okradl ženu v kanceláři příbramské knihovny. Ženě tam ukradl peněženku. Ta se ale nechtěla dát a zloději se zkraje snažila bránit a vyvázla z toho naštěstí jen s oděrkami. Zloděj se dal na útěk, ale hbitý strážník mu nedal šanci.

Jak se na policii ukázalo, nebyl to žádný začátečník, na triku měl muž už několik trestů z minulosti. „Škoda, která by krádeží vznikla, byla předběžně vyčíslena na více než 7 tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení si zadrženého muže od strážníka převzali a sdělili mu podezření z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za to mu hrozí až dva roky vězení,“ konstatoval policista Michal Volf.

Policie varuje

Policii jsou už v srpnu známy dva případy, kdy v Příbrami řádili podvodníci, kteří si vybírají jako oběti seniory. Neznámí muži zazvoní u bytu a řeknou, že jdou vyměnit staré dveře za nové bezpečnostní. Kromě toho, že odvedli fušerskou práci a nové dveře mají do bezpečnostních daleko, nechali si na místě vyplatit v hotovosti 16 tisíc korun. Policie proto důrazně varuje, zejména seniory, před podobnými nabídkami a zároveň žádá případné svědky nebo přío poškozené, aby se ozvali na tísňovou linku 158.

Oblastní nemocnice Příbram.
Omezený provoz ORL stále vyvolává obavy