„Mnohdy až mravenčí prací policisté zjistili důležité informace, které vedli k jejich zadržení,“ podotkla k práci kriminalistů mluvčí policie Monika Schindlová. 

Řádění nebezpečné party začalo loni tři dny před Štědrým dnem. „Oba muži a jedna z žen zamířili do restaurace v obci Velké Přílepy u Prahy. Dívka obhlédla situaci uvnitř objektu a následně hlídala venku, když společníci loupili,“ popsala první z loupeží policistka Schindlová s tím, že všichni pak počkali, až odejde poslední návštěvník. Pak si zamaskovali obličeje a vešli do restaurace s kovovými tyčemi v ruce.

„Obsluhu vyzvali k vydání veškerých peněz. Odnesli si nakonec příruční trezor a mobilní telefon. Způsobili škodu za 35 tisíc korun. O peníze se rozdělili,“ uvedla policistka. Koncem ledna jeden z mužů a obě ženy loupili v herna baru v Dobříši. Přepadení se podle policie odehrálo podobně, ale místo tyče měl lupič střelnou zbraň a přepadená žena skončila uzamčená na toaletě. Odnesli si tržbu a po zničení tří automatů i peníze z nich. Celkem to bylo 75 tisíc korun. „Obsluhu, která volala o pomoc, přijela tenkrát vysvobodit městská policie,“ doplnila Monika Schindlová.

Uplynulo několik dní a násilníci si vyhlédli hernu Azyl Game v Příbrami. Tam si objednali pití, a když se barmanka otočila, vyndal jeden z mužů zbraň a natáhl závěr. Z trezoru a peněženky si vzal 11 tisíc korun. Zřejmě se jim zdálo, že loupež v baru nevynesla tolik, jak si představovali a proto ještě toho dne vyjeli k jednomu baru v Milevsku. Při vjezdu do města je ale zastavila policejní hlídka. Byla to náhodná kontrola, ale odradila je od přepadení baru.

V tu dobu už byla skupina násilníků pod drobnohledem kriminalistů, kteří už po nich šli a zakrátko je zadrželi a všichni čtyři skončili v policejní cele. Včera se mělo rozhodnout, zda na ně bude uvalena vazba. Při domovních prohlídkách se u podezřelých našly věci z loupeží a zbraně. K jejich dopadení pomohly i kamerové záznamy.