Soud podle něj ženu uznal vinnou z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a vyměřil jí roční vězení s podmíněným odkladem na dva roky. „Zatím to není v právní moci, běží tam ještě lhůty k podání odporu," upozornil Boudník. Pokud by obžalovaná nebo státní zástupce podali odpor, pak by se konalo klasické hlavní líčení.

Návštěvník loni 1. května dopoledne při výjezdu z toboganu narazil do betonové stěny a zlomil si obě nohy. Utrpěl tříštivé zlomeniny, podle policie se musel podrobit operaci. Lehce zraněn byl i jeho třináctiletý syn, který měl zhmožděný hrudník.

Kriminalisté se museli mimo jiné seznámit s dokumentací k provozu a montáži toboganu, nechat zpracovat znalecké posudky, vyslechnout svědky a na místě provést i vyšetřovací pokus. Nakonec obvinili z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti zaměstnankyni aquaparku.

Příbramský případ není ojedinělý. V aquaparku v Čestlicích u Prahy se předloni na podzim zranilo osm lidí na atrakci Divoká řeka. Poranil je uvolněný plech, příčinou neštěstí byla pravděpodobně skrytá vada materiálu.