„Případ vyšetřuje a žádné informace nám nesděluje," uvedl místostarosta s tím, že dnes již s bývalou zaměstnankyní má sedlčanská radnice podepsaný dokument, v němž dluh uznává.

„Je prokazatelné, že škoda vznikla. My jsme ji vyčíslili na více než půl milionu korun. Je však otázka, jak vyšetřující orgány případ vyhodnotí," sdělil dále místostarosta. A žena se opravdu „činila", protože na městském úřadu měla pracovní poměr pouze jeden a půl roku.

„Část dluhu městu již splatila. Když jsme zjistili, že je vlastníkem nemovitého majetku, tak jí byl obstaven. Znamená to, že s ním nemůže nakládat a jeho prodej by mohl jít na úhradu dlužné částky," informoval místostarosta. „Pokud nám dotčená osoba dluh neuhradí v době, kdy bude přesně vyčíslen, tak samozřejmě bude následovat další žaloba na vymáhání dlužné částky," sdělil s upozorněním, že náhrada škody je jedna část celého politováníhodného případu a vyšetřování kriminalistů, které je vedeno jako podezření ze spáchání trestného činu, věc druhá.

Příbramská policejní mluvčí Monika Schindlová potvrdila, že ženě ze Sedlčanska bylo již koncem loňského roku sděleno obvinění z trestného činu zpronevěry. I policie dosud uvádí orientačně výši škody kolem půl milionu. „Ženě hrozí dva až osm let odnětí svobody. Bližší okolnosti průběhu vyšetřování nebudeme sdělovat," dodala mluvčí. Marie Břeňová