V Těchařovicích vnikl pachatel do jednoho rekreačního objektu, kde poničil několik dveří, okna, vrata i oplocení. Odnesl si kožený kabát a bundu, osm srnčích trofejí, trofej prasete a muflona, z garáže pak nářadí a ze stodoly sekeru, řetěz a káru. Nenechavec navíc u plotu vyrazil čtyři plaňky a šel rabovat do sousední chaty. I tady prohledal garáž a stodolu. Ve světnici pak vzal dřevěné retro rádio, starožitný telefon, nástěnné hodiny, dalekohled, několik lahví alkoholu, vodní vysavač a nářadí. Celkem se vyšplhala škoda na téměř 100 tisíc korun, z toho 16 tisíc korun byla jen škoda způsobená poškozením.

Také u Hojšína řádil zloděj, který se vloupal někdy z 18. na 19. Března do chalupy. „Přestřihl celkem šest visacích zámků, a poté prohledal kůlnu a sklep. Na trávník vynosil různé nářadí, prodlužovací kabely a nápoje, vše v hodnotě asi 14 tisíc korun. Při krádeži byl zřejmě někým vyrušen, protože nakonec všechno zanechal na místě," uvedla policejní mluvčí Monika Schindlová.

Policie ještě řešila krádež v obci Zduchovice. Z chaty si zloděj odnesl televizor, notebook, motor od bazénové filtrace a kávovar. Majiteli objektu vznikla škoda za 40 tisíc korun.

Neznámý pachatel vykradl restauraci v Příbrami

Příbram - Restauraci v Brodské ulici v Příbrami si vyhlédl zatím neznámý během noci z 18. na 19. března. Zloděj se do objektu vloupal a způsobil škodu za 140 tisíc korun. Hodil se mu kávovar, dotyková obrazovka počítače, tiskárna, tablet, mobilní telefon, několik lahví alkoholu a plechovky s energetickým nápojem.

Auto se přetočilo přes střechu

Drásov - Přes střechu se převrátilo po nehodě v pátek vozidlo značky Škoda Fabia v katastru obce Drásov. „Dvacetiletá řidička se zřejmě plně nesoustředila na řízení, najela na pravou krajnici a vyjela mimo vozovku. Při přetáčení ještě vůz narazil do náletových dřevin. Žena utrpěla lehké zranění a sanitka ji převezla do nemocnice. Škoda je vyčíslena na 30 tisíc korun," řekla k nehodě mluvčí Monika Schindlová.