O pár minut později kradl v prodejně v Husově ulici třicetiletý muž. Vzal dvě zubní pasty a šišku salámu. Kradené věci si schoval za pas kalhot. "Pak byl již průběh události obdobný jako v prvním případě. Obě krádeže nám byly oznámeny přes linku 158, a jak se ukázalo, nenechavci byli za obdobné jednání již opakovaně souzeni a trestáni. Nyní jim hrozí šest měsíců až tři léta pobytu za mřížemi," dodala policejní mluvčí

Opilý řidič nákladního vozidla havaroval

Sedlčany - V Sedlčanech na silnici I/18 se stala v pondělí ráno dopravní nehoda nákladního vozidla. Bylo to v místě, kde je doprava svedena z důvodu stavební činnosti do jednoho jízdního pruhu a řízena semaforem. Osmadvacetiletý řidič se zde údajně vyhýbal protijedoucímu automobilu a najel přitom na nezpevněnou krajnici, která se pod tíhou soupravy utrhla. Následně vůz narazil do ocelových svodidel a do stromů za nimi. Jak se poté ukázalo, muž usedl za volant po požití alkoholu, dechová zkouška u něj vykázala hodnotu 1,5 promile. Způsobená škoda byla vyčíslena na 220 tisíc korun.

Odcizení automobilu

Sedlčany - V ulici Víta Nejedlého v Sedlčanech zaparkoval majitel svůj osobní automobil, ráno ale zjistil, že tam již není. Jednalo se o auto značky Audi A3, žluté barvy, r.z. 1SE 1492 a jeho hodnota je 170 tisíc korun. Po odcizeném automobilu bylo vyhlášeno pátrání.