Je to například uskupení K.G.B., tedy Kulturní gang Březnice, který je již řadu let pořadatelem tradičního březnického Rockfestu. Tím ale výčet aktivit gangu nekončí. V posledních letech se zaměřili nejen na hudbu, ale také na film. Březničtí tak mohli zhlédnout řadu méně komerčních filmů, například z festivalu Jeden Svět.

Letošní rok zahájil gang živelnou smrští adrenalinových filmů. Pro dobrodruhy (tělem) i duší připravil promítáním festivalových filmů Expediční kamera. A jak bylo vidět podle účasti, zájem o alternativní kulturu ležící mimo mainstream je ve všech generacích.

Kolem sedmé hodiny večerní se prostor vinárny v kulturním domě začal plnit lidmi a pořadatelé měli co dělat, aby se všichni „zážitkuchtiví" diváci do prostoru vinárny vtěsnali. Zábava a diskuse se rozproudila hned a k uvolnění přispělo i občerstvení na baru.

Před osmou hodinou začalo promítání krátkometrážního filmu Zabijácká krása. Film o dvou špičkových paraglidistech, kteří jako první na světě dokázali doletět do základního tábora druhé nejvyšší hory světa, K2, fascinoval všechny přítomné.

S napětím pak zhlédli březničtí dobrodruzi příběh australského dobrodruha Tima Copa, který se vydal sám na koňském hřbetu na cestu z Mongolska až do Evropy.

Páteční večer nestrávili diváci jen sledováním filmů, ale i promítání fotografií z cest po Africe březnických nadšenců a vyznavačů adrenalinových zážitků Romana Placáka a Pavla Bukovjana, kteří se podělili i o (ne)veselé historky z cest.

„V Keni jsme se nesetkali s tím, že by znali Českou republiku, ale rozhodně znali fotbalové hráče jako je Čech či Rosický," pobavil přítomné Roman Placák.

K dalším krátkým filmům patřila Cesta domů. Osmiminutové video plné bikeových triků a nádherných záběrů skotské přírody s nejlepším freestylovým trialistou světa inspirovalo jistě i nejednoho bikera, kterých na promítání nebylo zrovna málo a kteří pro přítomné připravili další program, který na toto video plynule navázal, totiž foto a videoprezentaci  z loňských ročníků známého závodu Buky cup, který pořádají Roman Placák a Pavel Bukovjan.

Diváky pobavila velmi vtipná a adrenalinová videa, při kterých místní bikeři předvedli neskutečné kousky a přidali několik historek k dobru.

Posluchači byli zvědaví především na historku o autobusu, který je neodmyslitelnou součástí Buky cupu a kterým se i v začátku na kolech projíždělo.

Kdo se na páteční promítání nestihl dostavit, nemusí zoufat, další promítání pokračuje již tento pátek od 19 hodin ve vinárně kulturního domu v Březnici.