Nyní se bagry činí přímo v Lázu kvůli stavbě kanalizace. Znamená to, že přes Láz se teď šoféři nedostanou, když mezi Příbramí a Lázem je jeden kilometr „slepá silnice“? Zeptali jsme se stavbyvedoucího Otakara Celerýna. „Neprojedou od Lázu na Příbram, musí to vzít přes Jamky. Stejně tak obráceně. První odbočka od Příbrami za Bohutínem doprava je na Láz, na Jamky je až ta druhá odbočka, kde je autobusová zastávka,“ vysvětluje stavbyvedoucí.

Tato první etapa by měla trvat do 6. října. Pokud nebude nic bránit etapě druhé, neprojedou zase naopak řidiči přes zmíněné Jamky a Láz bude volný.
Stavba kanalizace by měla trvat do konce října a postupně bude napojena na nově budovanou čističku odpadních vod. 

Ilustrační foto.
Chtějí dětská hřiště, malé obce přání plní


Uzavírka se týká dolní části obce hlavně po dobu denních prací. Podle pracovníků stavební firmy bude z jejich strany snaha o co nejrychlejší zprůjezdnění alespoň části uzavřené komunikace.

Příroda Brd je pestrá.
Navrhnout, jak pozměnit tvář Brd, by měl pomoci nový spolek


Uzavírka omezila i hromadnou dopravu společnosti Arriva na linkách D31 a D33. Autobusy budou zajíždět jen na zastávku Láz – Jamky. Vzhledem k tomu, že přes Láz vede jedna z hlavních, i když značně děravých, cest k oblíbené části jižních Brd, budou se muset návštěvníci les vydat po objízdných trasách nebo přes Nepomuk a Zalány.