Všechny podobné potíže budou členové osadních výborů přednášet vedení příbramské radnice pravděpodobně šestkrát do roka, zpravidla v pondělí od 17 hodin. Hovořilo se o tom na čtvrteční schůzce s členy osadních výborů, kterou uspořádala příbramská radnice.

Na čtvrtečním jednání osadních výborů přišli také ředitel Technických služeb Příbram Ladislav Michvocík a vedoucí odboru silničního hospodářství a investic Zdeněk Škaloud, aby informovali o aktuálních úkolech, které jejich instituce ve vztahu k obyvatelům města a osad plní. Odpovídali také na dotazy.

Účastníci jednání se podle informací na webu radnice ptali na konkrétní problémy, které je v jejich osadách trápí a komplikují jim život, a to například na svoz odpadů, sekání trávy, péči o zeleň, opravy, úklid komunikací, dopravní obslužnost a na celou řadu dalších záležitostí. „Všechny problémy, o kterých jsme diskutovali, budeme řešit," uzavřel schůzku příbramský starosta Josef Řihák.

Činnost osadních výborů skončila loňským červencem. Pro zrušení tehdy hlasovali opoziční zastupitelé. Nové osadní výbory s novými pravidly začaly fungovat letos v březnu.