Olympijská vítězka a mistryně světa v běhu na lyžích Kateřina Neumannová, zlatý fotbalový olympionik Ladislav Vízek, tenisové sestry Plíškovy, český hokejový útočník Jaroslav Bednář a mnoho dalších se chystají představit své sportovní obory se vším všudy.

Podle pořadatelů se očekává účast až 10 tisíc návštěvníků, především rodin s dětmi, mladých lidí i dříve narozených. Pod vedením zkušených profesionálů si všichni budou moci vyzkoušet až 40 olympijských i neolympijských sportovních disciplín.

Zmrzlina. Ilustrační foto.
Zmrzlina je fenomén pro všechny generace

Vyhraje úplně každý

„Vedle zmiňovaných významných osobností se do akce zapojí také sportovní svazy a příbramské sportovní kluby," přibližuje příbramská místostarostka Alena Ženíšková a dodává, že areál Nového rybníka se tak na jeden den promění ve velké sportoviště.

„Vyhraje úplně každý," zdůrazňuje Ženíšková s tím, že po absolvování jedenácti sportovních disciplín každý účastník obdrží zlatou medaili. S tou se pak bude moci vyfotit na stupních vítězů.

Přijdou hvězdy sportu

Na mnoha stanovištích a v přes den i na hlavním pódiu budou mít lidé příležitost promluvit si s předními osobnostmi, které se výrazně podepsaly na věhlasu svého sportovního odvětví. Účast přislíbil bývalý český fotbalový útočník a reprezentant České republiky Horst Siegl, a kromě v úvodu zmiňovaných sportovních hvězd se také očekává účast někdejší české profesionální tenistky Kláry Koukalové, či fotbalového trenéra a bývalého československého fotbalového reprezentanta Františka Straky.

Šéf Správy CHKO Brdy Bohumil Fišer v redakci Příbramského deníku.
Fišer: Brdy také nešetrné zásahy do koryt potoků neminuly

Úžasnou atrakcí bude určitě umělé ledové kluziště. Plocha o velikosti osm krát 14 metrů bude vybavena i tzv. „radarovou zónou", která změří přesnost a rychlost střely vypálené na branku. Brusle s sebou, kdo nemá, bude si moci vypůjčit přímo na místě. Další atrakcí bude velká Jumping Party pod širým nebem a s hudbou, při které se bude zároveň cvičit na 50 trampolínách.