„Na bazaru se vybralo přibližně 22 tisíc korun. Díky tomu, že získaná částka byla takto vysoká, jsme mohli koupit nejen jednu, ale hned dvě věci, které si naši klienti přáli. Bazar dopadl skvěle, takže jsme koupili do Bedny boxovací pytel, rukavice, bandáže a konstrukci na upevnění. Druhou zakoupenou věcí je hudební vybavení, prostřednictvím kterého mohou děti zpívat a tvořit hudbu," řekla k zakoupeným předmětům koordinátorka Bedny Kateřina Volfová.
Předměty byly pořízeny po konzultaci s klienty.

„Už delší dobu monitorujeme, co by děti v Bedně chtěly a uvítaly, takže jsme měli představu," konstatuje Kateřina Volfová.
Nákup předmětů mohli ovlivnit také návštěvníci bazaru, kteří dávali jednotlivým variantám svůj hlas. Nejvíce hlasů na dobročinné akci dostal boxovací pytel a hudební vybavení.

Podle pracovníků Bedny sklidí větší úspěch hudební vybavení. Klienti zkouší v Bedně rapovat a tvořit svou hudbu. Nyní mají k realizaci zase o krok blíže a může je to motivovat k tomu, aby svůj volný čas trávili tvůrčím způsobem a ne na ulici.
U boxovacího pytle vybíjí děti svou energii. „Podobné zařízení u nás chybělo. Děláme aktivity i venku, ale těch je málo. Teď mají klienti možnost sportovat i u nás," dodává Volfová.

A jak vidí spolupráci Divadlo Antonína Dvořáka?
„Nápad uspořádat dobročinný bazar vzešel od hereckého souboru. První nadšení, plánování a přinášení věcí do bazaru, záhy vystřídalo napjaté očekávání a mnohdy i pochybnosti. Ty se samozřejmě rozplynuly hned s prvními návštěvníky. A zcela souhlasím s Katkou Volfovou, že vybraná částka byla překvapením úplně pro všechny," řekla Anna Čiperová z příbramského divadla.

Bedna v Příbrami pracuje s neorganizovanou mládeží již přes dva roky. Zařízení nabízí bezpečný prostor, ale i poradenství dětem, které jsou v obtížné životní situaci. Celé zařízení je financováno z projektu Středočeského kraje, z operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost.