Více než 400 dvojic z České republiky i ze zahraničí bude soutěžit v pěti kynologických disciplínách. Hlavní závod se letos stal součástí 1. ročníku evropského prestižního seriálu Grand Prix „Heart of Europe“.


Na CACITu se bude soutěžit v pěti disciplínách - sportovní kynologii, agility, canicrossu, hoopers a obedience. Závody se budou konat v areálu fotbalového stadionu MFK Dobříš, na školním hřišti 1. ZŠ Dobříš a v zámeckém parku. Pro diváky je v sobotu připraven bohatý doprovodný program a na své si přijdou i ti nejmenší v rámci dětského odpoledne „O psech a se psy“. Účastnit se budou moci úplně všichni. „Pro děti, které psa nemají, je připravena možnost si ho zapůjčit pod odborným dozorem partnerské organizace Pesoklub,“ říká Jaroslav Kratochvíl, organizátor závodů. V neděli si budou moci děti i dospělí otestovat své běžecké kvality v canicrossovém závodu a také proběhne tradiční Dogshow, kde se letos poprvé objeví i zahraniční účastníci. 

Ilustrační foto.
Starostové odvrátili záměr těžařské společnosti
Kapela Keks.
Do Příbrami přijede Jaroslav Uhlíř, Keks a The Tap Tap


Jedním z hlavních partnerů akce je již tradičně společnost Royal Canin. „Je nám ctí s CACITem spolupracovat. Tento rok bude Dobříš hostit již 12. ročník a organizátoři zde za ta léta vybudovali silnou tradici, která rezonuje i ve světě. Navíc je celý víkend propagací zdravého psího života, což je jeden z pilířů naší společnosti,“ říká Václav Dlouhý ze společnosti Royal Canin. 


V rámci doprovodného programu je pro dospělé připravena možnost prohlédnout si a při zkušební jízdě vyzkoušet nejnovější modely osobních vozů. V areálu si návštěvníci budou moci také zakoupit různé kynologické potřeby, sportovní oblečení a další související zboží.