V přírodě mají své nezastupitelné místo i dravci, sovy a také šelmy, tedy predátoři. I těm můžeme připravit hostinu, i když na to asi každý z nás nemusí mít, jak se říká žaludek. To z toho důvodu, že asi těžko budeme kupovat pro dravce kotlety a kuřata, ale je mnohem levnější a vhodnější jiný typ krmení. Například vnitřní orgány z kuřat, králíků nebo dalších domácích zvířat při jejich domácím zpracování. Levně se dají ale nakoupit vnitřnosti v řeznictví.

Fotograf Karel Svašek, který nám poskytl krásné záběry ptáků na újedi, jak myslivci říkají místu, kde přikrmují predátory včetně divočáků nebo i fotografové kvůli jiným typům úlovků, používá části vývrhů právě z divokých prasat.

„Z ulovených divočáků tam většinou dám jen srdce, plíce, slezinu a někdy i játra. Střeva, žaludek a podobně to ne. Pokud mám možnost tak i ryby nebo prostě co seženu, ale převážně jsou to vývrhy z divočáků, ulovených známým myslivcem,“ vysvětluje Svašek a dodává, že je dobré, než někdo někam něco vynese, to oznámit myslivcům nebo hajnému, aby si nemysleli, že jim v revíru někdo pytlačí.