Od 20 hodin v kulturním domě v Příbrami zahraje kapela K.I.S. (Kolegium Ignáce Schustaly) a večerem bude provázet DJ Universal.

Vstup ve stylovém oblečení vyjde na 130 korun, jinak bude vstupné o 20 korun dražší. Vstupenky lze zakoupit v Knihovně Jana Drdy v Infocentru.

Jedním ze zakladatelů kapely K.I.S. je Mikuláš Pešta z Příbrami. Zrodila se v roce 1965.

„Kapela hrála na Příbramsku již několikrát a vždy měla velký úspěch, alespoň podle ohlasů návštěvníků. Kisáci, jak kapele Příbramáci říkají, hrají věrohodně 60. a 70. léta jako Troggs, Kings, Rolling Stones, Animals, Monkeys, Manfred Mann, Beatles, a z českých skupin především Olympic, Flamengo, Juventus a podobně," říká Mikoláš Pešta.

„Lovely boy, nakopni svůj cadillac a přifrč i se svou sweet baby na párty 60. let. Budeme všichni happy, když se i ty dostavíš v retro stylu. Tak pročísni háro, přemáchni zvony, fiží na květinové košili, nalešti beatles botky, do kapsy dej cukrkandl a přidej úsměv Mickey Mouse. Tvůj originální ohoz bude zářit na této párty," zve účastníky Pešta.

Druhý den po akci, tedy v sobotu, se koná Mikulášská veselice s Kisáky v hotelu Smolotel ve Smolotelích. Zpívat se začne v 18 hodin.