„Bedně věnujeme dvacet tisíc korun. Věříme, že je holky investují do potřebných a užitečných věcí," sdělily Příbramskému deníku pořadatelky festivalu Markéta Sukdoláková a Michaela Dufková.

Smyslem festivalu je od začátku pomoc. Výtěžek z prvních dvou ročníků putoval do Alky, která se stará o handicapované. Letos padla volba na Bednu.

Třetí ročník Fialka Festu. „Jsme moc rády za to, jak Alka funguje a celkem se jí daří získávat peníze. V Bedně je tomu naopak. Míša byla v Bedně na praxi a ví, že za výtěžek z festivalu mohou vzít děti třeba na výlety. Za patnáct set jsou schopní uspořádat parádní výlet. Kdybychom daly Bedně jen třináct tisíc, umožní jim to vyrazit na deset výletů. Pro příbramskou mládež je to hodně užitečné," podotkly pořadatelky festivalu. 

A na co nakonec vedení Bedny peníze využije? „O podzimních prázdninách děti vezmeme na výlet. Vzhledem k tomu, že nám chybí zhruba milion korun na provoz, využijeme peníze i na zaplacení nájmu, energií a podobně," uzavřela koordinátorka Bedny Magdaléna Kočová.