Po otevření unikátní Fabiánovy naučné stezky v létě roku 2011, která propojila všechny obce sdružené ve Svazku obcí Podbrdského regionu, se v letošním roce podařilo vydat průvodce s mapou, který přibližuje všechny obce.

"Ačkoliv měl být průvodce vydán již minulý rok, posunula se jeho emise na rok letošní a to díky úspěšné žádosti o dotaci ze strany Středočeského kraje, která byla schválena na konci léta minulého roku. Nemělo proto smysl vydávat průvodce na zimu, ale naopak na letní sezónu. Celkové náklady na tisk tohoto propagačního materiálu činily 97 tisíc korun," uvedl místostarosta Bohutína Martin Matuna.

Průvodce bude během léta distribuován na místa spojená s turistickým ruchem v Podbrdsku, na vyžádání bude poskytnut i pro podnikatele podnikající v turistickém ruchu v našem regionu.

Současně uvažujeme o jeho využití i v rámci veletrhů cestovního ruchu, kterých se zúčastňujeme společně s městem Příbram. Především však Svazek věří, že průvodce ocení nejen místní obyvatelé a i turisté, protože součástí průvodce je krom popisů obcí i kvalitní mapový podklad. Svazek obcí Podbrdského regionu díky vydanému průvodci nadále naplňuje své poslání a snaží se podporovat rozvoj regionu. Do konce roku bychom také chtěli spustit nový informační portál, který by zlepšil informovanost občanů a návštěvníků," plánuje Matuna.