Na stáncích se objevily sušené svazky levandule, ale již i dušičkové zboží. Nechyběly sýry, uzeniny, domácí chléb či sušené ovoce. Na své si přišli milovníci keramiky a keramických šperků díky ateliéru z Milevska. „Keramika je ruční práce, nelijeme hmotu do forem, ale kroužíme výrobky na hrnčířském kruhu a tvary modelujeme v malých sériích. Oblíbené jsou z naší nabídky zvonečky,“ přiblížila stručně sortiment Věra Pichová. 

Fotbalem se loučili s létem v Sedlčanech spisovatelé a čtenáři.
Gól dal v Sedlčanech také spisovatel Viewegh

Jiří Brož ze Sedlce-Prčice se postaral o novinku - prodej kaktusů a sukulentů. „Kaktusům se věnuji již šedesát let. Oblíbil jsem si je už jako pětiletý kluk. Líbí se mi, že kvetou od jara do zimy. Z koníčka se stal postupem doby kůň, dnes je mám na ploše 200 metrů čtverečních,“ poznamenal. „Přivezla jsem na farmářské trhy zeleninu, patizony, okrasné bodláky a další přebytky z našeho políčka,“ uvedla Markéta Bendová z Prosenické Lhoty. 

Zasloužený potlesk si vychutnali členové taneční skupiny Country Friends. Hlouček dětí se utvořil kolem Martiny Buchalové, pracovnice Fauny Hrachov, která dětem například povídala o tom, jaké živočichy v záchranné stanici mají nebo jak přezimuje v přírodě ježek a další zvířata. 

Pořadatelem trhů bylo Sdružení obcí Sedlčanska. V jejich režii budou ještě vánoční v sobotu 16. prosince. „Pro příští rok už máme nástupce – Petru Kolkovou, která bude v této aktivitě pokračovat po nás. Protože to bude náš poslední trh, připravíme něco, na co budou všichni hodně vzpomínat,“ avizovala tajemnice Sdružení Štěpánka Barešová. 

Dny otevřených dveří v Zemědělském družstvu Krásná Hora nad Vltavou přilákaly stovky návštěvníků.
Stovky lidí zavítaly mezi zemědělce v Krásné Hoře

Marie Břeňová