Hlasuje se jak na webu, tedy níže, tak v tištěných vydáních Pražského deníku. Obojí hlasování je oddělené (viz. Pravidla soutěže).

Pravidla projektu Řád srdce

Řád srdce je projekt Pražského deníku a středočeských Deníků. Po úvodních nominacích kandidátů do projektu od čtenářů následuje hlasování v jednotlivých regionech. V každém regionu se hlasuje samostatně pro kandidáty z daného regionu.

Hlasuje se jak v regionálním Deníku (Benešovský deník, Berounský deník, Boleslavský deník, Kladenský deník, Kolínský deník, Kutnohorský deník, Mělnický deník, Nymburský deník, Pražský deník, Příbramský deník a Rakovnický deník), tak na příslušném webu daného regionálního deníku. Hlasy v obou částech ankety se nesčítají, vzniká vždy samostatné pořadí.

V příslušném Deníku je zveřejňován hlasovací kupon se jmény všech nominovaných. Čtenář označí tři jména lidí, u nichž si myslí, že by si zasloužili získat ocenění Řád srdce. Na hlasovacím kuponu hlasující čtenář vyplní jméno, příjmení a kontakt na sebe (telefon, či e-mail). Tyto údaje nebude Deník poskytovat třetím osobám.

Zároveň hlasující odhadne, kolik získá hlasů vítěz okresního hlasován v daném regionu. Hlasující, který bude skutečnosti nejblíže, získá dvě vstupenky do jednoho z pražských divadel. Pokud budou mít nejpřesnější odhad dva a více hlasujících, pak získá každý hlasující vždy dvě vstupenky.

Na webových stránkách příslušného regionálního Deníku, kde se projekt uskutečňuje, lze hlasovat pro kandidáta, o němž se návštěvník webu domnívá, že si zaslouží ocenění Řád srdce. Hlasování je možné vždy jednou za hodinu z jedné IP adresy. Hlasování v regionálním kole se koná od 27. listopadu 2015 do 21. prosince 2015. Poslední kupon bude v regionálním Deníku zveřejněn v pondělí 21. prosince 2015. Vyplněný kupon je třeba doručit do redakce příslušného Deníku do středy 23. prosince 2015 do 24.00 hodin (poštou na adresu regionální redakce Deníku, osobně do redakce příslušného Deníku).

Hlasování na webu bude ukončeno v pondělí 21. prosince 2015 ve 12.00 hodin.

Dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů vystřiženým z příslušného regionálního Deníku (redakce přijímá pouze originální kupony vystřižené z regionálního Deníku, nikoliv kopie) postoupí do krajského kola, které se uskuteční od 15. ledna 2016 do 10. února 2016. Stejně tak postoupí do krajského kola z každého regionálního hlasování i dva kandidáti s nejvyšším počtem hlasů v hlasování na příslušném regionálním webu.

Na slavnostní vyhlášení, které se uskuteční v Praze v závěru února 2016, bude pozváno a oceněno všech 22 krajských finalistů z hlasování v regionálním Deníku. Z hlasování na webových stránkách regionálních Deníků v Praze a středních Čechách budou ke slavnostnímu vyhlášení pozváni tři kandidáti s nejvyšším počtem hlasů.