„Jako kandidáta na hejtmanku Středočeského kraje vnímám komunikaci se starosty obcí jako základní kámen práce hejtmana. Můj jediný volební slib zní: v případě úspěchu bude krajský úřad partnerem všech starostů Středočeských obcí bez ohledu na jejich stranickou příslušnost a počet obyvatel v obci. Jdeme do voleb s vizí daleko přesahující jedno volební období. Jen tento týden jsem byla na sedmi setkáních se starostkami a starosty malých středočeských obcí. Všichni opakují to samé, řeší velmi podobné problémy. Jsou zavaleni administrativou a byrokracií, která jim bere spoustu času na úkor správy obce. Jako bývalá starostka malé obce rozumím jejich problémům a při našich rozhovorech prožívám deja vu. Je před námi spousta práce. Setkání jsou ale velmi konstruktivní a stranická příslušnost jde stranou," uvedla Jermanová.

Na setkání starostů s Jaroslavou Jermanovou v Příbrami dorazili také ministři Andrej Babiš a Richard Brabec. Na ministra financí směřovaly dotazy na RUD (rozpočtové určení daní), které trápí hlavně malé středočeské obce, ministr životního prostředí seznámil starosty s koncepcí ochrany vodních zdrojů a odpovídal na dotazy kolem tzv. „kotlíkových dotací".

Jermanová bude pořádat setkání se starosty středočeských obcí i v dalších týdnech a chce se v příštích dnech věnovat řešení dopravních úzávěr, které považuje za špatně komunikované nejen k veřejnosti, ale také ke starostům dotčených obcí. „Na opravené silnice se všichni těšíme, ale veřejnost a samospráva musí být včas a dobře informována," doplnila Jermanová.