„Kulatý stůl měl odstartovat práce na formulaci nového zadání na využití objektu, jehož nosnou činností má být knihovna, s tím, že podle možností budou zbývající prostory využity pro činnost spolků," vysvětlila důvod kulatého stolu zastupitelka Denisa Havlíčková. Většina lidí v sále se přiklonila k variantě dominující knihovny na pozadí spolkové činnosti.

Ilustrační fotografie
Dárci krve dnes slaví. Můžete se dárcem stát i vy?

K projektu se vyjádřil jeden z dobříšských zastupitelů Ivo Salcman. „Je to ode zdi ke zdi. Nejdřív bez občanů a dokonce bez části zastupitelů, potom zase referendum jako nový nápad zbavující nás zvolené zastupitele odpovědnosti za to, že jsme schopni takový projekt řádně připravit a odkomunikovat s lidmi, jichž se projekt nejvíce dotýká," namítá zastupitel.

Postoj referenda je podle jeho názoru neuctivý. „Jsem pro, aby vedení začalo akceptovat rozhodnutí, které již zastupitelstvo učinilo a vytvořilo podmínky pro to, aby se co nejdříve bez referenda připravilo opravdu nové kvalitní zadání pro knihovnu se spolkovou činností a klubovým kinem," navrhuje Ivo Salcman.

Objekt bývalého dobříšského kina v současné době využívá klub Biják.
Názory na využití bývalého kina v Dobříši se různí