Vyvíjí různé typy činnosti – od přednášek, přes klubovou činnost až k výukovým programům. Za první rok existence se v tomto centru uskutečnilo 191 akcí a aktivit, které navštívilo neuvěřitelných 1 773 lidí. „Možná se někomu průměr na jednu akci bude zdát zanedbatelný, ale zdaleka se nejedná pouze o ´masové´ záležitosti, ale právě některých výukových programů se účastní třeba dva žáci nebo kluby navštěvuje průměrně 10 lidí. Myslím, že se tedy jedná opravdu o úctyhodný výkon, který si navíc nevyžádal dalšího zaměstnance, což určitě není zanedbatelné,“ uvedla vedoucí sedlčanské knihovny Blanka Tauberová.
Komunitní centrum by nevzniklo bez finanční podpory města, soukromého dárce a také nadační podpory.
„Pomyslný ´narozeninový dort´, tedy poděkování, bych rozdělila na čtyři části – první jistě náleží městskému zastupitelstvu, které myšlenku centra podpořilo, další samozřejmě našim dárcům, kteří se postarali o vybavení. Třetí díl bych rozdělila mým kolegyním - pracovnicím knihovny, kterým přibyla další práce a čtvrtý díl náleží dobrovolníkům, bez kterých by některé klubové či výukové programy neexistovaly,“ sdělila Blanka Tauberová s tím, že mezi oblíbené programy komunitního centra patřily například i základní kurzy Trénování paměti. Za uplynulý rok se podařilo naplnit kurzy čtyři, tři pro seniory a jeden pro maminky na mateřské dovolené.
„Nyní bychom chtěli otevřít další seniorský kurz, ve kterém je ještě několik volných míst. Informace poskytnou pracovnice městské knihovny,“ dodala vedoucí knihovny.