„Poté bude nutné doplnit značení, dokreslíme je zřejmě až za provozu," sdělil v pátek Příbramskému deníku březnický starosta Petr Procházka. Tím bude oprava „devatenáctky" kompletně hotová.

Rozsáhlá rekonstrukce se ale neobešla bez komplikací. Podle harmonogramu měl být tento úsek otevřený už před více než měsícem. Dodržení původního termínu se zkomplikovalo při třetí etapě, kdy oproti projektu bylo nutné odtěžit zhruba 16 stovek kubíků zeminy navíc a následně provést sanaci stejného množství.

Na opravu „devatenáctky“, čekali místní obyvatelé několik let. Zdroj: Deník/Kateřina Chourová„Naše představy o tom, že se termín dožene v následující etapě, vzaly za své, když investor, kterým je Ředitelství silnic a dálnic ČR, svolil k celkové rekonstrukci v ulici Počapská, a to včetně chodníků. V tomto úseku měl být podle původního projektu opraven pouze povrch komunikace," dodal Procházka. Křižovatka ulic Ludvíka Kuby a Počapská byla podle starosty, vzhledem k rekonstrukci stávajících sítí, zároveň i nejnáročnější etapou celé stavby.

Na opravu „devatenáctky", čekali místní obyvatelé několik let. Její oprava měla podle původních odhadů vyjít na zhruba 40 milionů korun. Kvůli sanacím se ale prodražila „I tyto náklady by mělo zaplatit Ředitelství silnic a dálnic ČR, které má na starosti opravu hlavního tahu. Ale nemyslím si, že by to bylo až tak výrazné," uzavřel starosta.