Podle milínského starosty Pavla Nekla nejsou škody kupodivu nijak velké. „Sem tam nějaká rozbitá taška na střeše, nějaké poškozené auto, samozřejmě jsou zničené skleníky a s úrodou se také lidi mohou rozloučit. Nejhorší z toho byly ucpané kanály a okapy z listí," řekl starosta.

Kroupy začaly padat malé a postupně se zvětšovaly a naštěstí padaly jen v užším pruhu. „Takže někde je třeba řepka totálně zničená a jinde je úroda nedotčená. Hasiči v noci odčerpali vodu z laguny, která se tu udělala, jak strhané listy ucpaly kanály. Hasiči měli jet původně pomáhat s likvidací škod po krupobití do Dubence, ale požádal jsem operační středisko, aby zůstali doma. Takže pokračovali s čištěním kanálů. Pomáhal i traktor s radlicí. Na to, jak to vypadalo, jsou škody naštěstí relativně malé," popsal situaci starosta.

Kroupy padaly i na Rožmitálsku a například brdský vrchol Praha byl po přechodu bouřky bílý - na zemi totiž ležela vrstva krup.

Velké kroupy o velikosti asi dvou centimetrů ničily nejen úrodu v Milíně, ale i majetek. Některá auta měla po bouřce rozmlácená skla a karosérie. Škody po krupobití jsou hlášeny nejen z Milína, ale také z Dubence a nejhůře dopadly Hořovice na Berounsku. Souvislá vrstva krup a ucpaná kanalizace zaplavily silnice a tak museli hasiči likvidovat nánosy krup a naplaveného bahna.

Asi třícentimetrové kroupy způsobily škody na úrodě. Ve Středočeském kraji zasahovali hasiči u desítek případů - nejvíce to bylo čerpání vody ze sklepů a úklid popadaných větví a stromů.