VYBERTE SI REGION

Labužníci v Březnici okusí pokrmy s červy či šváby

Březnice – Listový salát s restovanými moučnými červy, cvrčci na másle či  hmyzí dezert. Na podobných lahůdkách od nejzkušenějšího kuchaře jedlého hmyzu u nás Petra Ocknechta si brzy pochutnají odvážní labužníci v Březnici.

10.2.2016
SDÍLEJ:

Ochutnávka hmyzích specialit.Autor: Deník/Lukáš Kaboň

Vyučený kuchař, jenž se začal věnovat cukrařině a nakonec skončil u jedlého hmyzu – to je spoluautor knihy Kuchyně hmyzem zpestřená Petr Ocknecht, který se přípravě pokrmů z hmyzu věnuje více než deset let.

Ochutnávka hmyzích specialit v Ostravě.„Během více než dvou hodinové podívané se také dozvíte, kolik druhů jedlého hmyzu existuje, proč je hmyz označován za surovinu třetího tisíciletí a v kolika zemích patří k základním kuchařským surovinám," sdělila Příbramskému deníku za pořádající Kulturní gang Březnice Dagmar Nesvedová .

Součástí večera bude cestovatelská přednáška o Jižní Etiopii, v níž žijí stále kmeny, které si udržují své původní tradice. Navzdory moderní době jsou zde vesnice, kde jedinou připomínkou civilizace je PET lahev. Co znamenají hluboké jizvy na tělech hamarských žen? Proč nosí mursijské ženy ve spodním rtu talířek? Odkud se berou samopaly, které jsou nedílnou součástí mužské výbavy? Kolik musí zaplatit muž za svou budoucí manželku?

Na to odpoví cestovatel David Švejnoha 8. dubna v březnickém kulturním domě. Z organizačních důvodů je počet míst omezen, je proto nutné se závazně přihlásit nejpozději do 15. března.

Autor: Kateřina Chourová

ANKETA

Lákají vás netradiční pokrmy z hmyzu?

Ano, nejspíš ochutnám.

65 %

Ne.

35 %

Hlasovalo: 23     Anketa byla ukončena

10.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Lidé od Vltavy chtějí další peticí vrátit bezpečí na řeku

Cholín - K úsilí ochránců přírody, starostů obcí a senátorů o úpravu pravidel pro vodní skútry se přidali i sportovci a rybáři.

Jinečtí vojáci bojují v soutěži průzkumných hlídek

Příbram, /DEN DRUHÝ/ - Krátký odpočinek nad ránem, posbírat výstroj, zkontrolovat zbraně, doplnit vodu a vyrazit z bivaku co nejrychleji vstříc dalším desítkám kilometrů napříč Vojenským újezdem Libavá. Tak vypadalo probuzení většiny z 18 průzkumných hlídek po nočním orientačním přesunu.

V příbramském muzeu přibyl další nový minerál - Bytízit

Příbram - V Hornickém muzeu Příbram přibyl další nový minerál - Bytízit. Letos jde už o druhý podobný přírůstek ve sbírce muzea, tím prvním byl Příbramit, o jehož uznání mezinárodní komisí ve Stockholmu informovalo muzeum v červnu, o měsíc později ho představilo návštěvníkům. Bytízit je k vidění od srpna, řekl ředitel muzea Josef Velfl.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies