Vyučený kuchař, jenž se začal věnovat cukrařině a nakonec skončil u jedlého hmyzu – to je spoluautor knihy Kuchyně hmyzem zpestřená Petr Ocknecht, který se přípravě pokrmů z hmyzu věnuje více než deset let.

Ochutnávka hmyzích specialit v Ostravě.„Během více než dvou hodinové podívané se také dozvíte, kolik druhů jedlého hmyzu existuje, proč je hmyz označován za surovinu třetího tisíciletí a v kolika zemích patří k základním kuchařským surovinám," sdělila Příbramskému deníku za pořádající Kulturní gang Březnice Dagmar Nesvedová .

Součástí večera bude cestovatelská přednáška o Jižní Etiopii, v níž žijí stále kmeny, které si udržují své původní tradice. Navzdory moderní době jsou zde vesnice, kde jedinou připomínkou civilizace je PET lahev. Co znamenají hluboké jizvy na tělech hamarských žen? Proč nosí mursijské ženy ve spodním rtu talířek? Odkud se berou samopaly, které jsou nedílnou součástí mužské výbavy? Kolik musí zaplatit muž za svou budoucí manželku?

Na to odpoví cestovatel David Švejnoha 8. dubna v březnickém kulturním domě. Z organizačních důvodů je počet míst omezen, je proto nutné se závazně přihlásit nejpozději do 15. března.