Dům, na jehož slavnostním otevření byli přivítáni noví a na první pohled spokojení majitelé, záhy posmutněl. Kromě dělníků, kteří ještě dokončují stavební práce ve sklepních prostorách, se ozývaly hlasy pouze za jedinými dveřmi bytu.
Zastihli jsme manželskou dvojici, která si i bez proudu své zázemí zařizovat prostě musí. „Prodali jsme byt a musíme se začít stěhovat, nic jiného nám nezbývá. Na schůzi nám řekli, že v listopadu by měly být problémy s elektřinou vyřešené,“ řekli manželé, kteří si nepřáli uveřejnit své jméno.
Podle mluvčího Skupiny ČEZ Martina Pavlíčka zřejmě nastal problém na straně investora.
„Pravděpodobně dosud nesplnil podmínky připojení,“ informoval Pavlíček. K prodlevě v procesu připojování objektu podle něj došlo v souvislosti s prodlevou platby ze strany developera. Ten se k poplatku zavázal při podpisu smlouvy o smlouvě budoucí kupní, ale neučinil tak. „Poplatek developer uhradil 24. září, po kterém běží zákonná lhůta 12 měsíců, do které musíme objekt dle zákona připojit,“ vysvětlil Pavlíček.
V současné době prý běží výběrové řízení na dodavatele připojení stavby, které by v nejbližších dnech mělo stanovit, kdo se jím stane.
„V tomto výběrovém řízení je stanovena lhůta předání hotového připojení do 30. března příštího roku, nicméně nevylučujeme i dřívější dokončení připojení zmíněné stavby. S developerem jsme průběžně byli a zůstáváme neustále v komunikaci, abychom celý proces co nejvíce urychlili,“ doplnil mluvčí Skupiny ČEZ Martin Pavlíček.
Lidé se ale podle našich informací mají svých bytů už brzy dočkat.
„Problém s připojením elektřiny usilovně řešíme. Nejpozději 4. listopadu bude do domu proud přiveden. V týdnu od 10. listopadu budou byty předávány majitelům. S klienty jednáme a nejsme si vědomi, že bychom někoho dostali do bezvýchodné situace,“ řekl mluvčí CZ Stavebního holdingu Jan Paseka.