Úspora to není zanedbatelná, proto se město připojilo k možnosti nákupu uvedených komodit v elektronické aukci stejně jako například Dobříš nebo Březnice.

„Město Příbram v rámci výběrového řízení pověřilo výkonem zadavatelské činnosti společnost eCENTRE, která je schopná za nejnižší nabídkovou cenu nejen administrovat celé otevřené nadlimitní zadávací řízení na dodávky uvedených komodit formou e-aukce, ale i jako jediný administrátor v republice má zkušenost s organizací e-aukce těchto komodit pro veřejnost," řekl starosta Pavel Pikrt.

A právě veřejnosti a občanům Příbrami by následně (pravděpodobně po prázdninách, až se informace dostanou do povědomí) chtělo město tuto službu také nabídnout a ulevit tak ve stále rostoucích platbách.

„Čím více lidí se do projektu zapojí, tím nižší cena se podaří vysoutěžit. Domácnosti jsou oproti městu nebo firmám ve vztahu k velkým společnostem slabé a proto platí dodavatelům energií mnohem vyšší částky," dodal starosta Pikrt s tím, že lidé budou včas a dostatečně informováni prostřednictvím médií či oficiálních webových stránek města, ale také doručením letáků do svých schránek.