Kvůli stěhování oddílů vedení města vyjmulo bývalou budovu lesů z návrhu prodeje nemovitostí, které podle vládnoucí koalice (ANO a TOP 09) Příbram nepotřebuje. Mládež musí z areálu Nového rybníka odejít, protože obě budovy, klubovna a sklad vybavení, bude město potřebovat pro podzimní část revitalizace areálu.

„Objekty budou sloužit jako šatny a dílny dělníkům pracujícím na bourání a stavbě nových budov a také pro zaměstnance areálu,“ vysvětlil starosta Jindřich Vařeka (ANO).

S poskytnutím pomoci u nehody má osobní zkušenost i příbramská policejní mluvčí  Monika Schindlová.
Svědci dopravních nehod se vymlouvají, že neumí poskytnout první pomoc

S jeho názorem ale nesouhlasí bývalý radní pro školství z opoziční ČSSD Juraj Molnár. Podle něj obě budovy nejsou pro zázemí stavby vhodné. „By bylo lepší, aby jako šatnu nebo místnost na ohřátí dělníci využívali buňky přímo u stavby, protože takto budou chodit daleko. To samé platí i pro zaměstnance koupaliště,“ říká Molnár.

Jako dílna by prý bylo možné použít budovu pro plavčík. Ta je nyní prázdná.

Unikátní Slet bubeníků míří opět do dobříšského kulturního domu.
Unikátní Slet bubeníků míří opět do dobříšského kulturního domu

Zástupci skautů i pionýrů si už začátkem října nabízené prostory prohlédli, vybrali si místnosti, které jim vyhovují a se stěhováním souhlasí. „Po zastupitelstvu se uskutečnila schůzka se zástupci oddílů. Jsme už předběžně domluveni na termínu,“ řekla místostarostka Alena Ženíšková.